UZBUNA I NOVO ŽARIŠTE: Čak 28 zaraženih u staračkom domu u Petrovaradinu

Obavezno pročitajte

Muke: U privatnom domu „Mas grin haus“ u Petrovaradinu inficirano 22 korisnika i šest zaposlenih, a sve otkriveno kad je R. S. (69) otišao u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Čak 28 osoba, od ukupno 49 korisnika i zaposlenih, iz privatnog doma za stare „Mas grin haus“ u Petrovaradinu zaraženo je koronom, a jedna je na respiratoru.

- Advertisement -
DOM,

Korona je domu otkrivena kada je R. S. (69) otišao u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Pokrajinski premijer Igor Mirović naveo je da su 22 korisnika i šest zaposlenih oboleli i da je to „izolovan slučaj i da ne treba paničiti“.

Petoro u KC Vojvodine

– Petoro sa simptomima bolesti smešteno je u Klinički centar Vojvodine, a ostali nemaju nikakve simptome. Oni su dobrog zdravlja i pod nadzorom epidemiologa. Na ulazu u dom su i pripadnici Policijske uprave – rekao je Mirović.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, saopštio je da su oni koji nisu na bolničkom lečenju ostali u domu, koji je sada pretvoren u kovid bolnicu. On je potvrdio da se jedna osoba nalazi na respiratoru.

– Ne mogu da kažem šta je razlog, epidemiolozi će to utvrditi, ali je svakako jedan težak dan za nas – rekao je Vučević.

On je dodao da sad ne može da govori o vraćanju pojedinih mera u Novom Sadu, istakavši da smatra da je ovo sad na nivou incidenta.

– Pratićemo dalje situaciju, privremena bolnica na Novosadskom sajmu je uklonjena i Sajam se sprema za jesenje manifestacije. Vraćamo se životu, ali to nas ne oslobađa lične odgovornosti da vodimo računa o svim aspektima koji mogu da dovedu do širenja virusa. Uzdam se u naše lekare da ćemo proći sa što manje posledica – nastavio je gradonačelnik.

Najgore u Nišu

Podsetimo, zbog prodiranja korone u Gerontološki centar u Nišu, od 184 korisnika čak 52 su preminula, dok je u Domu za stare „Radost“ u Negotinu zaraženo 53 korisnika i zaposlenih, dok ih je šestoro umrlo. I u Domu za stare u Smederevu korona se pojavila, a epilog su 32 zaražena korisnika i 11 zaposlenih, a dvoje je preminulo.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu