UVOD U NAPREDNJAČKI REČNIK: Bednik, fukara, ološ!

0
396

Bednik, fukara, ološ…. Tri reči koje naprednjaci stalno vrte, i to u javnom obraćanju, mora da im niko nije objasnio značenje ovih pogrdnih reči, koje svakako nisu dostojne ni uličara, a kamoli nosioca javnih funkcija kakav je i predsednik države Aleksandar Vučić.

Kako im slabije ide primena lepog ponašanja, odlučili smo da naprednjacima i ostalima koji se tako izražavaju, skrenemo pažnju šta bagra, fukara ili ološ znači.„Fukare, brate Danilo“: U ime oca i sina…„RASTURIĆU IH MALJEM U GLAVU“ Je l’ ovo rečnik jednog predsednika?„INFORMEROV“ REČNIK Vučićević: P……, ništice!

BEDNIK – čovek koji donosi nesreću, čovek koji nema sreće, koji izaziva sažaljenje, siromah, sirotan, siromašak, sirotinja, ubožnik, mizerija, čovek koji izaziva prezir, loš čovek 

FUKARA – siromašan i prost svet, sirotinja, beda siromašna, sirota osoba, pežorativno – propalica, bednik, ništarija, nikogović, ološ

OLOŠ – najgori sloj društva, šljam, prevaranti Aleksandar Vučić FOTO: ATAimages/Antonio RihelAleksandar Vučić FOTO: ATAimages/Antonio Rihel

Ovako se predsednik naše zemlje, ali i njegovi najbliži saradnici obraćaju građanima, novinarima i političkim protivnicima.

– Kada viteza ne mogu viteški da pobede onda ga ruše onako kako to čini fukara, bez trunke časti i morala, klevetama, napadajući tamo gde se ne napada, rušeći ono što je najsvetije – porodicu – napisao je nedavno ministar spoljnih poslova Nikola Selaković braneći Vučićevog sina Danila „od napada“.

Ni sam Vučić ne preza od upotrebe ovih oštrih reči kada „svakovrsni ološ priča svašta“ o njegovom bratu.

– Ovo levo je moj brat Andrej, lagao je svakovrsni ološ o njemu svašta u prethodnom periodu. Ima obostranu upalu pluća, a ja hoću samo svima i njemu da kažem da ga volim najviše na svetu – napisao je Vučić.

Ali što bi predsednik rekao – pa, šta!

Ostavite komentar