USTAVOBRANITELJI: Pozivaju SVE na protest u subotu

Obavezno pročitajte

Ustavobranitelji poručuju

Oni su pozvali sve na skup koji organizuju 22. avgusta u Beogradu ispred lista ”Politika” , na trgu Politike, broj 1 od 12:44 časova.

Prof. dr Božidar Mitrović: „Samoorganizuju se Ustavobranitelji, po drugi put u istoriji Srbije.“

- Advertisement -

Danko Vasović, predsednik Beogradskog odbora Ustavobranitelja

ustavobranitelji,

Govorio je narodu Italije na italijanskom obraćajući se Semu Fabriciju ambasadoru Evropske unije sa jednim oštrima obraćanjem punom kritike na dvostruke aršine Evropske unije prema pogromima nad studentima u Beogradu.

Takođe, poznati srpski glumci će govoriti misli i savete majora Gavrilovića i vojvode Stepe Stepanovića.

Pozvali su sve ljude da se priključe Ustavobraniteljima i taj deo prenosimo u celosti.

”Dostavljamo Ti pristupnicu i Opšte uslove za formiranje odbora od Tvojih prijatelja koje bi Ti predvodio i samoorganizovao. Ti ćeš svojim učešćem da daš krila ovo obliku samoodbrane srpskog naroda i da ovo sa prilozima proslediš i Tvojim prijateljima i svim srpskim rodoljubima širom Srbije koje znaš koji bi organizovali svoje ODBORE USTAVOBRANITELJA a nama dostavili mejl adrese ili telefone radi koordinisanja aktivnosti u učešća i na ovom skupu.”

Kako navode u saopštenju na skupu će se razmatrati sledeća pitanja:

  1. DA LI ĆE «VLAST» ISKORISTITI APSOLUTNU VEĆINU U SKUPŠTINI DA PROMENI USTAV SRBIJE, ZLOUPOTREBLJAVAJUĆI ČLAN 203 USTAVA I IZBORNU PREVARU?

2. ZBOG ČEGA JE «VLAST» 5,8 MILIJARDI EVRA PODELILA KAO «DRŽAVNU POMOĆ» (KOMPANIJAMA SA NAJVIŠE GLASAČA), KOJA JE ZABRANJENA ČLANOM 3 ZAKONA O KONTROLI DRŽAVNE POMOĆI (nedozvoljena državna pomoć), UMESTO DA PRIVREDNICIMA NADOKNADI ŠTETU (ZBOG VANREDNOG STANJA): T. 2 ST. 1 ČL. 4 ISTOG ZAKONA?

3.ZAŠTO ŠTAMPA I TELEVIZIJA ĆUTE O DVOTREĆINSKOJ IZBORNOJ PREVARI?

4. ZAŠTO ŠTAMPA I TELEVIZIJA I DALJE PROPAGIRAJU «IZMIŠLJENO PRESELJAVANJE SLOVENA U V i VI VEKU» SA SEVERA NA BALKAN (IAKO ZNAJU DA U SVIM UDŽBENICIMA U RUSIJI ZA VI I H RAZRED PIŠE DA SU SE U VI I VII VEKU RUSI DOSELILI NA PROSTORE REKE MOSKVE SA JUGA, ODNOSNO PODUNAVLJA I BALKANA, «GDE SU U TO VREME ŽIVELI JAKI SAVEZI SLOVENSKIH PLEMENA»), ŠTO JE OSNOV SEPARATIZMA KOSOVA I METOHIJE?

5. ZAŠTO ŠTAMPA I TELEVIZIJA U BEOGRADU VEĆ 12 GODINA ODBIJAJU DA OBJAVE SENZACIONALNO NAUČNO OTKRIĆE KAKO JE U EPOHI LEPENSKOG VIRA IZ SRPSKE REČI «KOLO» NASTALA REČ «KULTURA», ŠTO JE TEMELJ NEPREKIDNOSTI SRBA I SRPSKE KULTURE NA OVOM PROSTORU, ODBRANE USTAVA SRBIJE I TERITORIJALNE CELOVITOSTI SRBIJE?

DRUGA PITANJA NA ČIJEM HITNOM RAZMATRANJU INSISTIRAJU MNOGOBROJNI ČLANOVI USTAVOBRANITELJA I PRISTALICE ODBRANE USTAVA.

.

Ko bude došao sa najzanimljivjijim plakatom dobiće na poklon knjigu:

KoloVeni (SloVeni) i kontinuitet kulture i prava

prof. Božidar Mitrović, dr pravnih nauke Danko Vasović, novinar

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu