USTALI PROTIV MAFIJE: Završen protest stotina radnika EPS-a u Beogradu

Obavezno pročitajte

U Beogradu je završen protest Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS). Protest je organizovan sa ciljem da se ispune tri zahteva – povećanje zarada, smena v.d. direktora Miroslava Tomaševića i poštovanje kolektivnog ugovora.

Srđan Alimpijević, direktor Površinskih kopova u Rudarskom basenu Kolubara, izjavio je da im je potrebna pomoć da bi podigli proizvodnju na nivo na kom bi trebalo da bude.

- Advertisement -

Oni su poručili v.d.direktoru Tomaševiću: „Odlazi, ili će Srbija biti u mraku“.

Bivši predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević, koji tvrdi da je pobedio na izborima za sindikalne organe, rekao je da je sa direktorom Tomaševićem potpisao sporazum po kom je on predsednik Sindikata radnika EPS-a.

Đorđević je rekao da su izbori koji su organizovani od dela radnika EPS-a na čelu sa Alimpijevićem nelegalni i fingirani.

EPS FOTO: AtaimagesEPS FOTO: Ataimages

 Dodao je da protest podržavaju uglavnom radnici koji rade u izdvojenim preduzećima EPS-a, a da je njihov glavni organizator bivši v.d. direktora Milorad Grčić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Lavrov: Za rešavanje konflikta u Ukrajini treba plesati tango, a Zapad igra „brejkdens“

Za rešavanje krize u Ukrajini političkim putem je potreban trud obe strane, kao i za tango, međutim, protivnici Rusije...

Još priča na sličnu temu