1.5 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

USTAJ SRBIJO: Nezaposlenoj majci izvršitelji blokirali sve račune i oteli dečji dodatak

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nezaposlena majka četvoro dece iz Novog Sada, Rozalija Čabradi Bandulaja pre nekoliko dana dobila je Zaključak Višeg suda u Novom Sadu, a u skladu sa odlukom Javnog izvršitelja iz Bačke Palanke, da joj se blokiraju svi privatni računi pa i oni na koje prima dečiji dodatak koji joj po zakonu pripada. U rešenju bez prava žalbe joj se nalaže da takođe plati zbirno sa kamatama ( opet bez tačnog uvida u njena dugovanja) troškove izvršitelja koji je isti koliko i njeno dugovanje prema JP Informatika, piše u saopštenju predsednice Pokrajinske organizacije Dveri Vojvodine Ivane Stojanović.

Ivana Stojanović, FOTO: DveriIvana Stojanović, FOTO: Dveri

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Advertisement -

„Nepoštovanje zakona prema kom je Rozalija imala pravo da prvo dobije Rešenje o izvršenju na koje bi imala pravo da uloži žalbu kao i uvid koliki je tačno njen dug prema JP Info stan u Novom Sadu govori kolika je bahatost ili nestručnost nekih javnih izvršitelja. Ova majka četvoro dece u porodici u kojoj samo suprug radi dobila je takođe da plati i troškove izvršenja na zaradi – iako je nezaposlena?

Takođe joj je na uvid dostavljen i spisak dužnika prema ovom izvršitelju na kom se nalazi i njeno ime što je kršenje Zakona o Zaštiti ličnih podataka.

Ovako skandalozno i protivzakonito delovanje javnog izvršitelja prema majci četvoro dece kojoj je blokiran račun na koji prima dečiji dodatak je dokaz apsolutne nebrige ove države prema porodici i majci kao temelju društva. Umesto da je privilegovana i poštovana, što u vreme kad dramatično ostajemo bez stanovništva, kad se Vojvodina dramatično prazni treba da bude prioritet ove države – njoj se ukida, a na ovaj način i njenoj deci pravo na zakonsku pravednost. Zbog svega ovoga potrebno je hitno preispitati rad javnih izvršitelja.

- Advertisement -

Dveri kao zaštitnici tradicionalne porodice postavljaju pitanje resornom ministru za porodicu – šta je cilj osnivanja ovog ministarstva-kozmetičke promene – i dodatno uništavanje porodice? Postavljamo pitanje i ministarki za rodnu ravnopravnost koja je i sama majka četvoro dece – kako je danas biti majka četvoro dece i da li je ovoj državi važniji zakon o istopolnim brakovima nego zaštita tradicionalne porodice?

I na kraju pitamo i Pokrajinskog sekretara čiji je briga o porodici resor, da li je briga o porodici samo socijalna kategorija, krpljenje rupa i populizam za medije ili ona treba da bude planska, počev od poreske politike, pa do svih oblika stimulisanja države da mladi prvo stupe u brak i da rađaju decu kako se Dveri zalažu.

Porodica mora doći na prvo mesto u našem društvu a to je jedino moguće Promenom sistema koji razara ovo društvo već skoro 30 godina“, zaključuje se u saopštenju Ivane Stojanović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti