15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

USTAJ NARODE: Investitor napao branioca planine!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Investitor koji planira da radi na novom kopu na planini Baba fizički je napao D. M. potpredsednika Grupe građana “Odbranimo Babu, Planu i Lešje” jer je on na lokalnom putu slikao. Kako svedoči D. M. on je u prisustvu svedoka stajao na ucrtanom putu, kada mu je prišao investitor i počeo prvo da viče na njega da je na njegovoj privatnoj imovini, navodi se na Fejsbuk strani ove grupe građana. Zatim je investitor izbio telefon iz ruke D. M. Intervenisala je i policija, odnosno izašla na mesto događaja i uzela izjave od učesnika.

– Investitor je prišao i optuživao ga da nema prava da stoji na njegovoj imovini, što nije tačno jer je put ucrtan i kao takav je javno dobro a ne privatna svojina. Razgovor je eskalirao i investitor je zapretio: „Hoćeš li da ti dođem kući!!!“ i izbio telefon iz ruke D. M. a onda je došla i policija – navodi se u objavi na ovoj Fejsbu grupi.

Kako dalje stoji, od jučerašnjeg dana, kada se incident desio, meštani sela Plana Lešje se ne osećaju bezbedno.

- Advertisement -

– Da li to znači da investitor može da dođe kući kod svakog od nas i sprovodi svoju torturu, pretnje i fizičko delovanje?! Obaveštavamo da ukoliko se bilo šta desi, bilo kom članu GG ili meštaninu smatramo odgovornim lično investitora! Upozoravamo na isto i nadležne institucije – navode u objavi.FOTO: Privatna arhivaFOTO: Privatna arhiva

Dan pre incidenta, kzbog sumnje da se trguje uticajem, meštani su podneli prijave protiv policijskih uprava u Paraćinu i Jagodini. Oni su naglasili u tim prijavama da sumnjaju da pošto se oglušavaju o žalbe i zahteve meštana, koji su ravnopravni građani Srbije i ne reaguju, “daju vetar u leđa investitoru da nastavi sa bahatim ponašanjem”, pa su saučesnici.

Inače, 11. aprila ove godine meštani ova dva sela održali su treći po redu protest ispred novog kamenoloma ogorčeni radom rudnika i učestalim miniranjima. Kako su tada rekli, plaše se da će novi kamenolom biti deset puta veći od postojećih. Ubeđeni su da će taj kop ugroziti njihove vodotoke i puteve koji nisu predviđeni za 70 šlepera dnevno, a strahuju i od mogućih zemljotresa. U avgustu prošle godine su sakupili kroz peticiju 4.000 potpisa protiv izgradnje kamenoloma.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti