10.5 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

USKORO ĆE I NAS: Vučićevi Kinezi u Zrenjaninu deru mačku! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Danas je u Zrenjaninu zabeležen stravičan snimak u kineskoj fabrici guma Linglong, koju je Vučić pretvorio u „zabranjeni grad za srpske Zakone“, na kome dvojica radnika fabrike, prema tvrdnjama autora snimka, deru mačku.
Na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu nekog improvizovanog objekta na samom gradilištu fabrike.

Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Autori snimka su prvo pomislili da je u pitanju zec iz daljine, ali kada su se dovoljno približili radnicima, uvideli su da je rasporena i odrana životinja zapravo mačka.


Inače, kako je Nova.rs ranije pisala, uslovi u kojima radnici fabrike automobilskih guma u izgradnji „Linglong“ u Zrenjaninu borave i spavaju podsećaju na radni logor u kom desetak ljudi boravi „nagurano“ u jednu prostoriju, bez ikakvih higijenskih uslova. To se moglo videti i na fotografijama smeštaja kineskih radnika koje su se pojavile u javnosti.

- Advertisement -

To je možda u skladu sa tim što su radnici zapravo robijaši koje dovode iz kineskih zatvora i angažuju na ovaj način da rasterete svoje zatvore i budžet, a i minimalno ih plaćaju za rad.

Za njih su predviđeni metalni kreveti na sprat, zbijeni u goloj, betonskoj prostoriji, a kao improvizovane „pregrade“ između kreveta pričvršćeni su komadi zelenog najlona koji im daju „privatnost“. U sobi u kojoj radnici provode veći deo slobodnog vremena nema nijednog komada nameštaja, izuzev jedinog stola i poneke rasparne stolice. Takođe, većina soba nema sanitarni čvor, niti kupatilo.

Za sada nije poznato koliko radnika boravi u krugu fabrike koju zidaju u Zrenjaninu, osim da ih je mnogo i da su „država u Srbiji“ gde ni mediji ni policija ne mogu dsa privire.

- Advertisement -

Prema rečima meštana, tu je najmanje 300 radnika iz Kine, ali niko to tačno ne zna jer ih viđaju samo kroz ogradu fabrike.

Kada su strani novinari iz Evrope probali da snime fabriku, pojavili su se Kinezi koji su ih u tome sprečavali i oterali, a pri tom su mediji bili van teritorije zloglasnog Linglonga, koji truje naš narod i decu jer se u preradi guma koristi najprljavija tehnologija Zakonom zabranjena u većini država.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti