DIKTATURA: Urednika Srbin info i Narodne patrole vode u policijsku stanicu u Pirotu

Obavezno pročitajte

Pirot, Rakita i diktatura

Po povratku sa Rakite, gde su došli da daju podršku narodu u vađenju cevi iz reke, pripadnici Narodne patrole su zaustavljeni od strane policije kod Pirota i njima se ne dozvoljava dalje kretanje dok ne daju izjavu o ovom događaju!
Posle povratka iz Rakite, policija je primorala urednika „Srbin info“ Dejana Petra Zlatanovića i pripadnike Narodnih patrola da se upute u stanicu u Pirotu, gde bi trebalo da daju izjavu.

pirot,


Ovo je neviđeni teror od strane policije Aleksandra Vučića, koji je spreman i na hapšenje novinara koji izveštavaju na službenoj dužnosti!

- Advertisement -

Među licima kojima su zaustavljena i kojima je onemogućemo slobodno kretanje je i urednik portala „Srbin info“ Dejan Petar Zlatanović. On je i pored toga što je policajcima objasnio da je novinar na službenom zadatku, dobio sraman tretman koji predstavlja klasično gušenje medija od strane režima.

Redakcija „Srbin info“ apeluje da se Dejanu Petru Zlatanoviću hitno omogući slobodno kretanje i slobodno izveštavanje.

Zbog čega je policija zaustavila samo Zlatanovića, Narodne patrole i novinara Bojana Savića iz Građanske patrole ostaje da se vidi, s obzirom na to da su svi pomenuti imali potpuno isto učešće na događaju u Rakiti, kao i organizacije Ne davimo Beograd, bivša poslanica Marinika Tepić…

I pored toga što pripadnici Narodnih patrola nisu ni učestvovali u vađenju cevi, već su samo prisustvovali događaju, policija je neosnovano zaustavila ovu grupu ljudi i zabranila im dalje kretanje.

Redakcija „Srbin info“ poziva sve medije i političke organizacije da hitno osude ovaj politički i policijski teror, koji predstavlja grubo kršenje slobode medija i prava građana.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu