1.8 C
Belgrade
subota, 4 decembra, 2021

UPRAVNI SUD NA STRANI PRAVDE: Oborili odluku Neše Sline da dobije otkaz žandarm koji je tukao Vučićevog brata na paradi srama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zlatko Gigić, jedan od žandarma koji su po odluci bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića ostali bez posla, kazao je za N1 da je dobio presudu Upravnog suda u Nišu kojim je to rešenje o otkazu oboreno. Presudu je objavio i Sindikat policije „Sloga“.

Gigić kaže da je uputio zahtev MUP-u na osnovu presude da ga vrate na posao.

„Čekam da vidim da li će postupiti po presudi“, izjavio je Gigić.

- Advertisement -

Sedmorica žandarma osuđenih za napad na brata predsednika Srbije Andreja Vučića, brata ministra finansija Predraga Malog i pripadnike Kobri žalila su se Upravnom sudu zbog, kako tvrde, nezakonitog otkaza.

Budući da su uslovno osuđeni, smatrali su da imaju pravo da ostanu u policijskoj službi.

Ranije su kazali da im je dodatno bilo neobično to što je njihove otkaze potpisao lično nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a ne direktor policije Vladimir Rebić čija je to direktna nadležnost.

- Advertisement -

Gigić, žandarm koji je dva puta bio ranjavan na Kosovu 1999. i u Kopnenoj zoni bezbednosti 2000. godine, izjavio je ranije da ne želi da se pomiri sa otkazom posle osuđujuće presude u slučaju napada na vojne policajce, te Andreja Vučića i Predraga Malog.

Pozvao se na Zakon o policiji po kome za uslovnu osudu ne sledi automatski i prekid radnog odnosa u policiji.

„Razlog je jednostavan. Osuđeni smo na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci sa rokom provere od tri godine. Apsolutno, po svim pravnim aktima, trebali bismo ostati u radnom odnosu“, naglasio je ranije Gigić.

Tog kobnog dana, 28. septembra 2014, Gigić je bio na zadatku tokom Parade ponosa u Beogradu, kada su iznenada u zaštićenu zonu pokušali da uđu brat tadašnjeg premijera i brat gradonačelnika, u pratnji dvojice pripadnika Kobri u civilu… Došlo je do okršaja koji je zabeležila i kamera N1.

Gigić veruje da je njemu i njegovim kolegama poslata poruka time što im je rešenja o otkazu potpisao lično ministar. „Nisam imao slučaj da sam primio bilo koje rešenje od ministra unutrašnjih poslova, niti iz kabineta ministra unutrašnjih poslova, sa potpisom ministra. Tako da smatram da nije uobičajena praksa“, ocenjuje Gigić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti