UPRAVA POŠTE ISKORIŠĆAVA ŠTRAJK NEZADOVOLJNIH RADNIKA DA OTPUSTI VIŠKOVE

Obavezno pročitajte

Radnici preduzeća „Pošta Srbije“ u Novom Sadu i nekim delovima Srbije štrajkuju već čitavu radnu sedmicu. Zahtevi koje su uputili odnose se na povećanje zarada, isplate zarade iz dobiti preduzeća i prekid diskriminacije.

- Advertisement -

Međutim, pažnju privlače postupci uprave dok su radnici u obustavi, a upravo su takvi kao da ih štrajk uopšte ne dotiče.

Iako, po logici stvari većina nezadovoljnih radnika već ima osnov za otkaz, rukovodstvo ne deli ni otkaze, ni suspenzije. Čak se i opomene pred otkaz dele samo određenima, kako bi Radne jedinice imitirale da je zakon ispoštovan. Kako saznajemo, ideja potekla od strane rukovodstva pustiti da se štrajk raširi, a onda u skladu sa planom o sistematizaciji rešiti se viškova.

Štrajk je trenutno koncentrisan na Novi Sad, deo Beograda i Pančevo. Nije moguće otpustiti sve učesnike u štrajku u pomenutim radnim jedinicama. Međutim, protokom vremena isti se sve više širi i na druge pošte po Srbiji.

Koliko je rukovodstvo uporno, a štrajk politički motivisan govori u prilog činjenica da je izvesna radnica u Nišu stupila sama u obustavu rada, iako niko od njenih kolega nije u obustavi.

Dok joj se poštari dive i tapšu je po ramenu, pomenuta zaposlena uživa u popularnosti ničim zasluženoj.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu