UPALIO SE ALARM: Beograd prezagađen, hitna sednica štaba za vanredne situacije!

Obavezno pročitajte

Beograd prezagađen

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović zatražio je danas od gradonačelnika Zorana Radojičića hitno sazivanje sednice štaba za vanredne situacije zbog „alarmantne, a sada već hronične katastrofalne situacije u vezi sa zagađenjem vazduha u Beogradu“, na kojoj bi se donele mere za smanjenje zagađenja, saopšteno je iz CLS.

ovanović je u pisanoj izjavi naveo da CLS, u cilju smanjenja zagađenja, predlaže da Gradski štab za vanredne situacije zatraži gašanje svih gradskih kotlarnica na ugalj i mazut, kao i besplatan priključak domaćinstvima na daljinsko grejanje, ili maksimalni podsticaji za prelazak na energetski prihvatljivije kotlove.

- Advertisement -

Među merama koje CLS predlaže za smanjenje zagađenja su i vanredne inspekcije autobusa koji se koriste u javnom prevozu zato što, pored toga što učestvuju u zagadjenju, CLS ima informacije „da mnogi privatni prevoznici skidaju filtere sa svojih vozila“.Nikola Jovanović FOTO: ATA ImagesNikola Jovanović FOTO: ATA Images

Podsećamo da smo uputili zvaničan zahtev gradonačelniku i njegovom zameniku da se ugasi najštetnija kotlarnica u Ulici 27. marta, za koju imamo informaciju da je naloženo gašenje još pre tri godine od strane nadležnog Sekretarijata – naveo je Jovanović.

Kako piše u saopštenju, „utvrđeno je da je virus korone opasniji u mestima gde je zagađenje veće“, te u vezi toga CLS smatra da je „u vremenu vrhunca epidemije korone, ponašanje gradske uprave u vezi sa zagađenjem predstavlja zločin prve kategorije protiv građana“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu