3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

UPALIO SE ALARM: Beograd prezagađen, hitna sednica štaba za vanredne situacije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Beograd prezagađen

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović zatražio je danas od gradonačelnika Zorana Radojičića hitno sazivanje sednice štaba za vanredne situacije zbog „alarmantne, a sada već hronične katastrofalne situacije u vezi sa zagađenjem vazduha u Beogradu“, na kojoj bi se donele mere za smanjenje zagađenja, saopšteno je iz CLS.

ovanović je u pisanoj izjavi naveo da CLS, u cilju smanjenja zagađenja, predlaže da Gradski štab za vanredne situacije zatraži gašanje svih gradskih kotlarnica na ugalj i mazut, kao i besplatan priključak domaćinstvima na daljinsko grejanje, ili maksimalni podsticaji za prelazak na energetski prihvatljivije kotlove.

- Advertisement -

Među merama koje CLS predlaže za smanjenje zagađenja su i vanredne inspekcije autobusa koji se koriste u javnom prevozu zato što, pored toga što učestvuju u zagadjenju, CLS ima informacije „da mnogi privatni prevoznici skidaju filtere sa svojih vozila“.Nikola Jovanović FOTO: ATA ImagesNikola Jovanović FOTO: ATA Images

Podsećamo da smo uputili zvaničan zahtev gradonačelniku i njegovom zameniku da se ugasi najštetnija kotlarnica u Ulici 27. marta, za koju imamo informaciju da je naloženo gašenje još pre tri godine od strane nadležnog Sekretarijata – naveo je Jovanović.

Kako piše u saopštenju, „utvrđeno je da je virus korone opasniji u mestima gde je zagađenje veće“, te u vezi toga CLS smatra da je „u vremenu vrhunca epidemije korone, ponašanje gradske uprave u vezi sa zagađenjem predstavlja zločin prve kategorije protiv građana“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti