ANTIFA UDARILA: Uništena tabla Blagoja Jovovića, ubice Ante Pavelića

Obavezno pročitajte

Blagoje Jovović i crvena petokraka

TABLA posvećena Blagoju Jovoviću koja se nalazi u Zemunu, u ulici koja nosi njegovo ime, oskrnavljena je od strane nepoznatih počinilaca.

Korisnici društvenih mreža su podelili fotografije na kojima se vidi tabla sa likom Blagoja Jovovića, preko koje je nacrtana velika crvena petokraka.

- Advertisement -

Na tabli, koja je postavljena u sredu, kada je i promenjeno ime Zagorske ulice u Ulica Blagoja Jovovića, nalazi se fotografija atentatora na Antu Pavelića, i njegova kratka biografija.

Tabla je u međuvremenu očišćena i ovim putem pozivamo građane da paze na tablu sa likom i imenom našeg junaka i zaštite je ukoliko primete da neko ponovo pokušava da je oskrnavi.

Jovović (1922-1999) je bio borac Jugoslovenske vojske u otadžbini u Bjelopavlićkoj vojno-četničkoj brigadi, a svoje mesto u istoriji je obezbedio pucnjima u Pavelića 10. aprila 1957. u Lomas de Palamoru, predgrađu Buenos Ajresa.

Zadobijene rane od atentata Paveliću nikad se nisu zacelile, pošto je bolovao od šećerne bolesti. Čak ni zrna nisu odstranjena rizičnim hirurškim zahvatom. Umro je u rano jutro 28. decembra 1959. u 71. godini u Madridu, od posledica atentata.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu