12.7 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

ANTIFA UDARILA: Uništena tabla Blagoja Jovovića, ubice Ante Pavelića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Blagoje Jovović i crvena petokraka

TABLA posvećena Blagoju Jovoviću koja se nalazi u Zemunu, u ulici koja nosi njegovo ime, oskrnavljena je od strane nepoznatih počinilaca.

Korisnici društvenih mreža su podelili fotografije na kojima se vidi tabla sa likom Blagoja Jovovića, preko koje je nacrtana velika crvena petokraka.

- Advertisement -

Na tabli, koja je postavljena u sredu, kada je i promenjeno ime Zagorske ulice u Ulica Blagoja Jovovića, nalazi se fotografija atentatora na Antu Pavelića, i njegova kratka biografija.

Tabla je u međuvremenu očišćena i ovim putem pozivamo građane da paze na tablu sa likom i imenom našeg junaka i zaštite je ukoliko primete da neko ponovo pokušava da je oskrnavi.

Jovović (1922-1999) je bio borac Jugoslovenske vojske u otadžbini u Bjelopavlićkoj vojno-četničkoj brigadi, a svoje mesto u istoriji je obezbedio pucnjima u Pavelića 10. aprila 1957. u Lomas de Palamoru, predgrađu Buenos Ajresa.

- Advertisement -

Zadobijene rane od atentata Paveliću nikad se nisu zacelile, pošto je bolovao od šećerne bolesti. Čak ni zrna nisu odstranjena rizičnim hirurškim zahvatom. Umro je u rano jutro 28. decembra 1959. u 71. godini u Madridu, od posledica atentata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti