(VIDEO) “MOLIMO VAS, UMEŠAJTE SE!“ Jermeni zovu Rusiju sa ulica Jerevana!

Obavezno pročitajte

Danas je u Jerevanu održana protestna akcija predstavnika inteligencije čiji su učesnici organizovali povorku od Trga slobode do ruske ambasade. Okupivši se ispred zgrade Opere, Jermeni su pročitali pismo ambasadoru Ruske Federacije u Jermeniji Sergeju Kopirkinu.

„Dragi Sergej Pavloviču! Od izjave o prekidu vatre prošlo je već 20 dana, ali desetine ljudi i dalje se vode kao nestali ili u zatočeništvu. Osma tačka trilateralne izjave od 9. novembra predviđa razmenu zatvorenika i tela mrtvih i potragu za nestalima. Ali rokovi nisu precizirani. Molimo vas da lično intervenišete u procesu i prenesete naš zahtev rukovodstvu Ruske Federacije. Uvereni smo da će takvo posredovanje ubrzati povratak naših zatvorenika “, navodi se u izjavi.

U akciji protesta je učestvovalo oko hiljadu građana.

Do 27. novembra u Azerbejdžanu ima oko 50-60 zatvorenika, identifikovano je samo njih 30. Ove cifre imenovao je ombudsman za ljudska prava Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan. Mnogi se smatraju nestalima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu