UKRAJINSKI GENERAL: Rusija bi mogla da pokrene ofanzivu na jugu

Obavezno pročitajte

Rusija bi mogla da pokrene ofanzivu u hersonskoj oblasti na jugu Ukrajine kako bi preuzela inicijativu od Kijeva na tom bojištu, a zabeileženo je i gomilanje njenih snaga, kazao je ukrajinski general Oleksij Hromov u četvrtak.


Rusija je osvojila delove južne Ukrajine u početnim fazama invazije, ali je Kijev obećao da će pokrenuti veliku protivofanzivu i koristi sofisticirano zapadno oružje protiv ruskih dostavnih linija i skladišta municije.

- Advertisement -

Hromov je rekao da je Rusija rasporedila veliku količinu oružja i opreme na severoistoku strateški važne južne hersonske oblasti, čiji je veći deo pod ruskom kontrolom.

„Moguće je da će neprijatelj pokušati da izvede ofanzivne operacije duboko u našoj teritoriji kako bi preuzeo inicijativu i ugrozio razvoj našeg uspešnog napredovanja s ciljem prisile ukrajinske vojske da prestane da širi mostobran i pređe u obranu“, kazao je na konferenciji za medije.

Hromov tvrdi da je Ukrajina na istoku taktički poboljšala svoju poziciju oko grada Slovjanska zauzimanjem dva sela, ali ruske snage još pokušavaju da zauzmu grad Avdivku i selo Piski.

Na tom su delu bojišta ukrajinske snage bile prisiljene na povlačenje, pa su uspostavile liniju odbrane južno od Avdivke, napustivši rudnik uglja Butivku, kazao je.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu