26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

UKRAJINSKI BEZBEDNJAK TVRDI: Kadirov dobio instrukcije da likvidira Zelenskog

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Čečenski lider Ramzan Kadirov je navodno dobio instrukcije za likvidaciju najviših ukrajinskih zvaničnika 3. februara, tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tvrdi sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov. Prema rečima ukrajinskog bezbednosnog zvaničnika, na tom sastanku je dogovoren plan likvidacije predsednika Volodimira Zelenskog, a Kadirov se obavezao da njegova čečenska jedinica izvrši misiju.

Danilov je za Radio NV rekao da je ukrajinska obaveštajna služba pratila ove procese, a da su za ispunjenje tog zadataka tri grupe raspoređene u Ukrajinu 26. februara, preneo je Tanjug. Kako je naveo, trebalo im je dva dana od početka ruske invazije u punom obimu 24. februara da se rasporede, jer se veruje da su čekali „zeleni koridor” da bezbedno stignu do sedišta vlade u Kijevu.

- Advertisement -

„Pratili smo sve tri grupe. Jednu je eliminisala naša vojska, a druge dve su se kasnije povukle iz naše zemlje. Jedna je sada u Donjeckoj oblasti, druga u gradu Mariupolju, ali nisu na liniji fronta, već u trećem ili četvrtom ešalonu, gde je potpuno bezbedno”, naveo je Danilov.

Ukrajinski bezbednosni zvaničnik je napomenuo i da ne zna gde se trenutno nalazi Kadirov. „Mogu sa sigurnošću da kažem da nikada nije boravio ovde. Sve ove montirane fotografije na kojima se pretpostavlja da je u ratnoj zoni su potpuna glupost”, kazao je Danilov.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: