Ukrajina preuzela odgovornost za napade na mostove, Rusija oborila dron

Obavezno pročitajte

Oružane snage Ukrajine preuzele su danas odgovornost za raketne napade na mostove između Krima i Hersonske oblasti.

Moskva je sinoć optužila Ukrajinu da je izvela raketne napade na most Čongarski koji povezuje Krim sa Hersonskom oblašću i na most preko Geničevskog moreuza.

- Advertisement -

Lider Krima Sergej Aksjonov, kojeg je postavila Moskva, naveo je na Telegramu da nije bilo poginulih u napadu i da su u toku radovi na popravci mosta.

„Oko 15 časova, ukrajinske odbrambene snage su pogodile dva ključna komunikaciona pravca – mostove Čongarski i Genijski“, navodi se u saopštenju Odeljenja za strateške komunikacije ukrajinskih oružanih snaga na Telegramu, prenela je britanska televizijska mreža BBC.

Ruski sistem protivvazdušne odbrane uništio je dron iznad Ferzikovskog okruga u Kaluškoj oblasti, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Guverner regiona Vladislav Šapša napisao je danas na Telegramu da je bespilotna letelica oborena pre nego je napravila štetu.

Kaluška oblast se graniči sa Moskovskom regijom na severu, prenosi agencija Rojters.

„Nije bilo uticaja na ljude ili infrastrukturu“, rekao je Šapša.

Još uvek nema informacija o tome ko je lansirao dron.

Kijev gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod kontrolom Rusije u Ukrajini.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu