23.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

UKRAJINA HISTERIŠE ZBOG OVOGA: Papa izrazio saučešće zbog ubistva Darje Dugine

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Papa Franja izrazio je saučešće zbog smrti ruske novinarke Darje Dugine, ćerke ruskog filozofa Aleksandra Dugina, bliskog predsedniku Vladimiru Putinu, koja je poginula u eksploziji automobila u subotu.

„Mislim na tu jadnu devojku koju je raznela bomba ispod sedišta u automobilu u Moskvi. Nevini plaćaju rat. Nevini! Razmislimo o ovoj stvarnosti i recimo jedni drugima: ‘Rat je ludilo’“, poručio je papa, a prenela vatikanska novinska agencija „Vatikan njuz“.

- Advertisement -

Rusija smatra da su ukrajinske vlasti odgovorne za ubistvo Dugine, dok Ukrajina odbacuje optužbe. Papa je naglasio da treba preduzeti ozbiljne korake za uspostavljanje mira u Ukrajini.

„Mnogo povređenih, mnoga ukrajinska deca i ruska deca ostala su siročad. Sirotište nema nacionalnost, ostali su bez oca ili majke. Neka su Rusi, neka su Ukrajinci. Mislim na toliku okrutnost prema nedužnim ljudima koji plaćaju zbog ludila, ludila na sve strane, jer rat je ludilo“, ponovio je papa.

Kijev je odgovorio na papinu izjavu, a ambasador u Vatikanu, Andrii Juraš rekao je da je razočaravajuća.

- Advertisement -

„Današnji papin govor bio je razočaravajući i podstakao me na mnogo stvari: ne može se govoriti o agresoru i žrtvi, o silovatelju i silovanom u istim kategorijama; kako možete jednog od ideologa ruskog imperijalizma nazivati nevina žrtva? Ubili su je Rusi“, objavio je on na Tviteru.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti