UHVAĆENI NA DELU: Robija za američke vojnike, hteli da izazovu građanski rat u zemlji!

Obavezno pročitajte

Američki vojnici poslati na robiju

Sud u Venecueli osudio je dva bivša pripadnika američkih specijalnih snaga na 20 godina zatvora zbog učestvovanja u neuspelom napadu na plaži čiji je cilj svrgavanje predsednika Nikolasa Madura, objavili su tužioci.

Bivši pripadnici Zelenih beretki Luk Denman i Ajran Beri priznali su da su učestvovali u operaciji 4. maja koju je vodio treći bivši pripadnik vojske SAD, koji je, međutim, ostao u Sjedinjenim državama, objavilo je u petak tužilaštvo, prenosi AP.

- Advertisement -

„Operacija Gideon“ pokrenuta je iz improviziranih kampova za obuku u susednoj Kolumbiji i u njoj je poginulo najmanje osam pobunjeničkih vojnika dok je ukupno 66 bilo zatvoreno.

Bivša zelena beretka Džordan Gudro, koji je upravljao privatnom firmom za obezbeđenje sa sedištem na Floridi pod nazivom Silverkorp, preuzeo je odgovornost za neuspeli napad.

Venecuelanski tužioci objavili su da su Denman i Beri, obojica bivši pripadnici američkih službi, proglašeni krivim za zaveru, trgovinu ilegalnim oružjem i terorizam.

Njihov slučaj iskorišćen je na državnoj televiziji kao dokaz dugodišnjih tvrdnji da su SAD odlučne da zbace Madurovu socijalističku vladu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, gostujući na RTS-u, da mu nije jasno po kom...

Još priča na sličnu temu