Uhapšeni tzv. kosovski policajci koji su ranili Srbina

Obavezno pročitajte

Policijski inspektorat Kosova je sinoć pred ponoć objavio da su uhapšena četiri pripadnika Policije Kosova koji su prethodno suspendovani zbog ranjavanja vatrenim oružjem Srbina ne severu Kosova.

Ranije je Kancelarija Evropske unije na Kosovu osudila ranjavanje kosovskog Srbina kod punkta Kosovske policije na mostu Bistrica u opštini Zvečan.

- Advertisement -

– EU na Kosovu osuđuje bezbednosni incident u kojem je u ponedeljak uveče vatrenim oružjem ranjen kosovski Srbin u blizini punkta Kosovske policije na mostu Bistrica u opštini Zvečan. Sve relevantne pravosudne institucije sada treba da sprovedu brzu i temeljnu istragu i da odgovorne privedu pravdi – navodi se u objavi Kancelarije EU na Tviteru.

Incident je prethodno osudila i Ambasada SAD na Kosovu.

Kosovska policija je najpre u utorak ujutro demantovala umešanost policije u ovaj slučaj, a kasnije je saopštila da je suspendovala četiri policijska službenika za koje se sumnja da su bili umešani, među koojima je jedan koji je možda pucao iz vatrenog oružja.

Podsetimo, Milan Jovanović iz sela Žerovnica ranjen je preksinoć iz vatrenog oružja na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Besmislen i glup skup u Južnoj Mitrovici, ne razumem zašto to rade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije jasno zašto je organizovan skup u Južnoj Mitrovici, na koji...

Još priča na sličnu temu