Uhapšeni migranti umešani u pucnjavu kod Horgoša

Obavezno pročitajte

Načelnik granične policije Mile Jandrić izjavio je da je u migrantskom kampu kod Subotice u četvrtak nađeno 109 osoba, od kojih je 25 lica „bezbednosno interesantno“, za koje se sumnja da su između ostalog umešani i u nedavni obračun vatrenim oružjem kod Horgoša.

Jandrić je za RTS rekao da su među uhapšenima i dva vojna oficira iz Avganistana, od kojih jednog traži francuska policija zbog izvršenja više teških krivičnih dela, čiji su otisci poslati u bazu Interpola na identifikaciju, dok je za drugog utvrđeno da se radi o „više pozicioniranom oficiru i komandantu brigade 313“ u Avganistanu, Abdulu Basiru Hasaniju.

- Advertisement -

On je rekao da je takvim licima „vrlo teško ući u trag, jer su vojna lica i imaju organizaciju“.

– Sva ova dešavaja, pucnjave, borba su za teritoriju tih avganistanskih grupa. Postoje dve grupe koje imaju kriminalni karakter. Bili su u Srbiji i jedna od tih grupa uhapšena je pre tri nedelje, a Hašim i drugi juče – rekao je Jandrić.

Prema njegovim rečima, „kamp 313“ kod Subotice je napadnut tek nakon izviđanja u kojima su korišćeni i dronovi.

– Kada smo prikupili sva saznanja, tada smo krenuli – kazao je Jandrić.

Mile Jandrić FOTO: Printscreen/YouTubeMile Jandrić FOTO: Printscreen/YouTube

On je na pitanje da li je i njima Srbija bila samo usputna stanica na putu ka zemljama zapadne Evrope, odgovorio da je to „sasvim sigurno“.

Dodao je da je u pitanju kriminalna grupa koja se bavi „različitim vrstama kriminala, od trgovine oružjem i eksplozivom“, kao i da je prilikom hapšenja kod njih „pored automatskog oružja nađena i određena količina narkotika“.

Jandrić je rekao da među migrantima koji borave u Srbiji „80 odsto je iz Avganistana“, ali da ih ima i iz Pakistana i Sirije.

– Iluzorno je očekivati da u takvoj populaciji nema bezbednosno interesantnih lica – rekao je Jandrić i dodao da je „akcija trajnog karaktera“.

SourceRTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu