Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Obavezno pročitajte

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom došao iz pravca Raške – navodi se u saopštenju veteranske organizacije Bojevo bratstvo iz Kruševca, čiji je ovaj borac član.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnici specijalne jedinice interventne šiptarske policije (FIT), civilnim autima bez registarskih tablica, izvukli su Sinišu i još jednu osobu, Mladena s prebivalištem u Sloveniji, iz auta i odveli u nepoznatom pravcu.

- Advertisement -

Na fejsbuk stranici tzv. Kosovske policije navedeno je sledeće:

Kosovska policija (PK) je, u znaku zalaganja za obezbeđenje i sprečavanje kriminalnih radnji, sinoć na severu zemlje zaustavila vozilo (slovenačkih tablica) kojim su dvojica srpskih muškaraca, državljana Srbije, kružila. Dvojica osumnjičenih su uhapšeni i sprovedeni u policijsku stanicu, nakon što je prilikom provere vozila kojim su upravljali pronađeno i oduzeto više nelegalne opreme, uključujući maskirne maske, nacionalističke ambleme, dokumentaciju itd.

Oduzeti dokazi u vidu materijalnih dokaza koji se mogu koristiti za dela nasilja su: – jedan (1) metalni štap (policija), – jedna (1) maskirna maska, – par noževa, – neki amblemi sa nacionalističkim simbolima (4 S) i zastavom Srbije (4 S), – neke vrste sumnjivih narkotičkih supstanci, – mobilni telefoni, – različiti sprejevi, – metalna sfera, – plastična veziva, – jedno (1) vozilo, – jedna (1) kartica srpskih ratnih veterana, i – jedna (1) iskaznica Srpske akademije bezbednosti. – jedan (1) čekić itd. Nakon obavljenog razgovora, dvojici osumnjičenih su odlukom nadležnog tužioca izrečena mera. Kosovska policija će nastaviti da održava bezbedno i mirno okruženje za sve građane Republike Kosovo bez obzira na razlike, i preduzimaće zakonske mere protiv nezakonitih radnji koje bi na bilo koji način ugrozile bezbednost, mir i stabilnost zemlje.

Prema informacijama koje je Srbin.info dobio od supruge uhapšenog borca Siniše Jevtića – Marijane, Siniša se uputio na Kosovo i Metohiju kako bi dao podršku Srbima koji tamo žive i od rekvizita imao je samo srpsku zastavu i beretku koju je s ponosom svuda nosio, dok za ostale predmete Marijana tvrdi da nisu Sinišino vlasništvo.

Uhapšeni Siniša Jevtić je ratni veteran s Košara, odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti; bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Srbin.info radi na prikupljanju više informacija, a kako nezvanično saznaje, Mladen, koji je uhapšen zajedno sa Sinišom, takođe je ratni veteran.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR ORLIĆ: Svi znaju da je za sve žrtve na severu Kosova odgovoran Kurti

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je, govoreći o oružanom sukobu na severu Kosova u kome su 24. septembra...

Još priča na sličnu temu