Uhapšen novinar koji je imao sukob sa Irenom Vujović

Obavezno pročitajte

Novinar Nenad Paunović iz Pirota, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je, posle neseće sa cisternom amonijaka koji se izlio u pirotskom kraju nedavno, pronašao telo turskog državljanina u blizini pruge i koji je postavio „nezgodna“ pitanja ministarki Ireni Vujović, priveden je 7. januara zajedno sa još jednom osobom.

Kako je opisao na portalu Plus online, sve se odigralo nakon što su on i još jedna osoba pokušali da dronom snime mesto na kom je pronašao mrtvog Turčina.

- Advertisement -

– Dečka kome ni ime ne znam sam zamolio da dronom snimimo događaj kod Sopota. Povezao sam ga mojim kolima. U povratku policajac koji mi je zabranio da dalje snimam pored pruge, prišao mu je kraj puta. Video da snima dronom, što nije nezakonito, zatražio ličnu kartu, koju momak nije imao, ostala mu je u kolima ili kući. I od svega toga podigla se dežurna ekipa i sa troja kola došli su da nam čestitaju Božić – opisao je Paunović u tekstu na portalu Plusonline.rs.

U policiji su ih, kako je naveo, zadržali od 13.30 do 15.30, koliko je trajalo saslušanje.

– Zašto je dežurni tužilac oduzeo dron mom prijatelju nije obrazloženo. Tekstovi saslušanja prosleđeni su tužiocu. Sve doživljeno predaću svom advokatu Srđanu Mitiću. Mnogi su do sada snimali drinom bez posledica. Da li je moguće da se na ovakav način ugrožava profesionalni rad, koji je kao i policijski od interesa za ljude. Lična karta mog prijatelja ostala je u kolima koja su parkirana kod starog buvljaka, odakle smo počeli da pratimo prepodnevni događaj Defile kamiondžija. Momka sa dronom sam prvi put sreo u životu i zamolio da pođe sa mnom kako bi zainteresovani širom Srbije imali verodostojnu sliku. U pitanju je 5 km od Pirota do mesta odakle je snimao. To savesni policajac nije prihvatio kao objašnjenje. Ironija, pre toga mi je rekao da pomno prati moje izveštajeu.


Inače, javnost je ovog novinara zapazila i nakon konferencije ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović, kada nije mogla da odgovori na Paunovićeva pitanja.

– Da li znate koliko je Eliksir (grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji se iskliznuo iz šina u blizini Pirota), usladištila i koliko je prošlo?“ pitao je novinar.

– Postoje izveštaji inspekcije – odogovorila je Vujović, a na konstataciju novinara je dužna da zna, ministarska je rekla:

– Što sam ja dužna da znam, pa ne samo za njega, pa ima u celoj Srbiiji svako u skladu sa svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, onime što kaže inspekcija.

Novinar je ponovo rekao da pruga tu količinu nije mogla da nosi, a Vujović je odgovorila: „A šta ja treba da merim količinu?“.


Ministarka je zatim nastavila rečima:

– Ja ne znam šta me vi pitate, šta znači za količinu, ko je trebalo da ide da meri količinu, ko je ulazio u vagon, samo mi to recite – a na pitanje novinara ko meri, rekla je:

– Pa verovatno kargo.

– Ko njima dozvoljava – upitao je novinar, na šta je Vujović odgovorila:

– Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni. Pitajte me nešto kao ministra zaštite živitne sredine što je adekvatno, sada trošimo vreme, rekli ste kratko da odgovaramo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ROĐACI TVRDE: Hamasovci žigosali decu taoce da ih pronađu ako pobegnu

Rođaci talaca koje su "hamasovci" oslobodili iz zatočeništva u Gazi kažu da su deca žigosana pošto su oteta sa...

Još priča na sličnu temu