SNS-OVCI U KAFIĆU UGOVARAJU POSAO U ŠKOLI: Pare kad se dobije rešenje

Obavezno pročitajte

Nišlije su danas u kafiću slušale razgovor trojice muškaraca (svi članovi SNS-a, identitet poznat redakciji Južnih vesti) od kojih bi jedan trebalo da dobije posao, drugi je posrednik, a treći garantuje da će prvi, ako plati 1.000 evra, dobiti posao u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Doljevcu. Na audio-snimku čuje se da se „pare daju kad se da rešenje“. Direktor ove škole Goran Ilić kaže za Južne vesti da je sigurno reč o prevari, jer oni u školi ne da ne traže nove radnike, već su neke otpustili.

Puni niški kafići, zbijeni stolovi i glasni razgovori, kao da nema šta da se krije i da je potpuno u redu baš tu ugovarati kako će neko dobiti posao u školi i platiti mito. Deo razgovora Južne vesti su prenele u audio-snimku na kome se čuje da je reč o radnom mestu nastavnika muzičkog u osnovnoj školi u Doljevcu.

Informacije koje se na snimku ne čuju dopunjuju oni koji su dogovor slušali uživo. Svedoče da se sve dešavalo u prepodnevnim satima pred zbunjenim Nišlijama u okruženju koje je razgovor za stolom zainteresovao kada su čuli da čovek za sebe više puta govori da je iz Srpske napredne stranke i da drugom čoveku garantuje posao u školi.

- Advertisement -

Na snimku dominira razgovor dvojice ljudi, ovog koji traži posao i posrednika koji je najglasniji, dok se onaj koji je tu kao garant na prvom snimku tiho oglasio samo dva puta i najpre rekao:

„Neću da za**bem“.

A na konstataciju sagovornika da se novac daje kada se dobije rešenje, takođe je tiho prokomentarisao:

„A be, to neće pričamo…“

Dugogodišnji direktor škole koju pominju pitanjem novinara bio je zatečen. Kaže da se sa takvim stvarima do sada nije sretao, a ni sada se niko njemu nije obratio.

– Mi smo rasporedili, smanjili smo pet odeljenja. Niti koga primam, niti… Dva radnika smo smanjili, otpustili smo – kaže Goran Ilić.Doljevac FOTO: PrintscreenDoljevac FOTO: Printscreen

Neće biti zapošljavanja kod vas u školi?

– Ne, ne. Neće biti zapošljavanja.

Kako objašnjavate ovakve dogovore?

– To je garantovano neka zloupotreba – istakao je Ilić.

Da li je Vas neko kontakirao?

– Ne, ne. Apsolutno ne.

Podseća na zabranu zapošljavanja i da se odluke o tome zapravo i ne donose u školi – bez saglasnosti Ministarstva niko ne može da dobije posao.

U razgovoru, trojica muškaraca direktora Ilića i ne pominju. Nabrajaju, međutim, druge, među njima i gradske funkcionere i sa kim bi sve trebalo i kako da kontaktiraju.

Muškarac 1: Evo, zovem ga večeras. Dva časa, to je deset odsto je l’ da? Sto posto da mu daš, da uzmeš hiljadarku, ti si završio posao… stalni radni odnos.

Muškarac 3: Stalni radni odnos je dva časa, ali je dva časa ono što kasnije može da bude…

Muškarac 2: Tako je, za proširenje. Može da ga proširi ko hoće brate.

Muškarac 3: Jasno.

Muškarac 2: Pazi, aktivno se pita i načelnik i Sotirovska. …Sve lepo pročitaj.

Muškarac 1: Ime, prezime, godište, koliko imaš radni staž.

Muškarac 2: Iz Niša si, koja si opština. I to je isto bitno. Ti si njegova opština. Ti radiš kao nastavnik muzičkog u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Doljevcu. Nemaš časove za stalno.

Redakcija Južnih vesti, osim audio snimcima, navodi da raspolaže i fotografijama sa današnjeg susreta, ali ističe da ih po savetu pravnog zastupnika za sada neće objavljivati.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu