-0.2 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

UGLJANIN PALI VATRU ČIM NEMA ZUKORLIĆA: Srbija veliča ratne zločince, nama Bošnjacima se crno piše!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

 Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin podržao je danas građanske proteste u Srbiji i pozvao „sve sandžačke patriote, bez obzira na veru i naciju”, da im se priključe.Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da je građanima „dosta lažnih obećanja, zločina i korupcije”.

- Advertisement -

„Kaže se da se konac kida gde je najtanji, a zulum kada je najveći, a ovaj zulum u Srbiji je prevršio svaku meru i zato mislim da će ovaj režim da padne. Verujem da nas čekaju lepi dani u budućoj pravnoj državi Srbiji, zasnovanoj na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom”, rekao je Ugljanin.

Ocenio je da su građani „konačno odlučili da se suprostave mostrumu koji se zove velikosrpska politika, a koji predviđa da istrebi sve koji se sa njima ne slažu”.

„Čitavim bićem podržavamo proteste građana širom Srbije, jer narod može sve, a ovo je u skladu sa Ustavom zemlje. Ovo je u skladu sa izbornim zakonima, jer je vlast obećala jedno, a bori se za drugo”, rekao je lider SDA Sandžaka.

- Advertisement -

Ugljanin je ocenio da jugoslovenska kriza „ni nakon 31 godine” još uvek nije rešena, jer kako je rekao, čelnici Srbije štite i veličaju ratne zločine i zločince.

„Ako se nastavi sa veličanjem ratnih zločinaca, onda se nama Bošnjacima u ovom velikosrpskom okruženju crno piše, ali i građanima Srbije koji protestuju, a preti im predsednik države. Crno se piše i Ženama u crnom, koje predstavljaju ljudsku savest, a kojima već drugi put za mesec dana napadaju službene prostorije”, naveo je Ugljanin, prenosi Beta.

Dodao je da je u rukama međunarodne zajednice, EU i Amerike, kao garantima Dejtonskog sporazuma, „ključ da li će kazniti ratne zločince i zločine i sprovesti odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu ili neće”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti