Udruženje Durmitoraca: „Strašilo je gledat’ što se radi“, suspendujte sramni Zakon da bi mogli voljeti CG

Obavezno pročitajte

„Većina crnogorskih medija su postali panel odakle se ruži i ponovo raspinje na lomači Sveti Sava. U tom poslu i takvom odnosu prema svetinji nema sreće, niti budućnosti. Struka i medijske agencije ćutke propuštaju ovakva gnjevna krivokletstva. Ne želimo da budemo saučesnici takvih izliva mržnje, prostakluka i vrijeđanja osjećanja i prava među ljudima“


Povodom spornog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti, usmjerenog na otimanje svetanja u vlasništvu SPC u Crnoj Gori, oglasilo se saopštenjem za javnost i Udruženje Durmitoraca.

- Advertisement -

„Eparhiji budimljansko – nikšićkoj i teritorijalno pripadajućem episkopu Njegovom Preosveštenstvu Gospodinu Joanikiju čestitamo veliki društveni jubilej osam vjekova Autokefalije, koju Srpska pravoslavna crkva obilježava ove i naredne godine.

Udruženje Durmitoraca, pred domaćim i vanjskim javnim mnijenjem, postavlja pitanje da li je u našem vijeku najviših civilizacijskih tekovina moguće donositi zakone pomoću kojih će se od Crkve Božije otimati hramovi Božiji.

Sve konfesije, svo hrišćanstvo vaseljene i sve pomjesne pravoslavne crkve, Patrijaršije jerusalimska i carigradska znaju za jedinu legalnu i kanonski priznaju jedino Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

„Strašilo je gledat’ što se radi“. Većina crnogorskih medija su postali panel odakle se ruži i ponovo raspinje na lomači Sveti Sava. U tom poslu i takvom odnosu prema svetinji nema sreće, niti budućnosti. Struka i medijske agencije ćutke propuštaju ovakva gnjevna krivokletstva.

Ne želimo da budemo saučesnici takvih izliva mržnje, prostakluka i vrijeđanja osjećanja i prava među ljudima.

Čineći pretke i potomke Udruženja Durmitoraca pozivamo Vladu Crne Gore da stave van snage predlog Zakona o slobodi vjeroispovesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i više nikada takvoga da ga ne predlažu Skupštini.
Zabrinuti, da bi nastupajući najradosniji praznik Rođenja Hristovog upravo dočekali u radosti, slozi i miru Božijem.

Od nas će zavisiti ishodište naše.

Udruženje Durmitoraca vas u duhu Božićnog posta u kome se nalazimo ima moliti, suspendujte predlog zakona uperen protiv SPC, da bi zajedno Crnu Goru mogli voljeti.“, zaključili s

SourceИН4С

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu