12.6 C
Belgrade
petak, 7 oktobra, 2022

UDARNA VEST: Ovo je adresa na kojoj se ODMAH možete prijaviti za vaših 100E!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije saopštio je najnovije detalje vezane za dodelu državne pomoći od 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

100,

100E preko adrese

Ministar Siniša Mali saopštio je da danas kreće prijavljivanje elektronskim putem za dodelu državne pomoći od 100 evra preko adrese https://idp.trezor.gov.rs/

- Advertisement -

Podsećanja radi, ovo je paket mera koji je Mali izneo u toku vanrednog stanja.

Ekonomska mera da se svim punoletnim građanima Srbije da po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti ima i apsolutno ekonomsko opravdanje, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali, pojašnjavajući da će taj novac doći u prodavnice i na taj način pokrenuti proizvodni ciklus.

- Advertisement -

Mali je za TV Prva kazao da je ta mera vezana za potrošnju i da s jedne strane država hoće da pokaže koliko je jaka i da vrati dozu optimizma svakom građaninu Srbije, jer svi su pogođeni ovom krizom.

„Jasna je naša intencija da pokažemo jedinstvo i solidarnost i da podršku dobije svaki građanin Srbije“, kazao je Mali, preneo je Tanjug.

S druge strane, navodi ministar, kada se pogledaju ekonomski aspekti te mere, ona se potpuno uklapa u ceo paket Vlade jer predstavlja podršku stanovništvu.

Siniša Mali i Marko Čadež predstavljaju ekonomske mere u vreme pandemije

© TANJUG /

Mali oko isplate građana

„Taj novac će pre ili kasnije da uđe u prodavnice, kupiće ljudi neku robu, samim tim će kompanije i preduzeća morati da proizvedu tu robu i na taj način se vraća taj proizvodni ciklus koji je neophodan da privreda oživi. Imate apsolutno i ekonomsko opravdanje za takvu meru“, istakao je Mali.

Kada je u pitanju isplata tog novca građanima, Mali kaže da će biti uplaćeno odmah po ukidanju vanrednog stanja u najkraćem roku, odnosno u roku od par nedelja zato što će biti potrebno proceduralno i tehnički sve te stvari završiti.

„Novca u budžetu za to imamo“, kazao je on.

Odgovarajući na primedbe da 100 evra ne znači svakom građaninu isto i da je možda taj novac trebalo bolje raspodeliti, Mali kaže da nije problem pomoći više onima kojima to treba i u tom smislu navodi da je prva antikrizna mera bila da se pomogne penzionerima sa jednokratnom pomoći od 4.000 dinara.

„Imamo snage, novca, želimo da podržimo svakog građanina Srbije“, zaključio je ministar.

- Advertisement -
SourceInformer
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti