UDARIO GA KOVERTOM U GLAVU: Doktor koji je vratio Vučiću medalju sad na njegovoj izbornoj listi

Obavezno pročitajte

Republička izborna komisija juče je proglasila Izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 3. aprila, zajedno s predsedničkim izborima. Ime s liste koje je iznenadilo mnoge je doktor Nenad Ristović, poznat kao kritičar vlasti, koji je vratio predsedniku Vučiću medalju za zasluge tokom pandemije korona virusa.

Ovo je prva izborna lista koju je Republička izborna komisija proglasila za parlamentarne izbore u aprilu. Na listi se nalazi i Dr Nenad Ristović, šef odborničke grupe „Pobeda“ u zaječarskom parlamentu.

- Advertisement -

Na listi kandidata za poslanike Srpske napredne stranke on je na 76. mestu.

Ime doktora Ristovića svima je zapalo za oko, jer je ovaj lekar poznat po svom otvorenom sukobu s predsednikom Vučićem.

Podsetimo, Ristović je bio ogromno iznađenje kad je na lokalnim izborima u Zaječaru 2021. njegova grupa građana „Pobeda“ osvojila gotovo 30 odsto glasova.

Iako je građanima Zaječara dobro poznat, dr Ristović je zadobio pažnju šire javnosti u Srbiji kada je u decembru prošle godine vratio orden predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. On je kao infektolog prethodno odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv koronavirusa.

Dr Ristović je naveo da odlikovanje vraća zbog napada na njegovu porodicu, koji su dolazili, kako je rekao, od „dvojice kriminalaca“ iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) u Zaječaru. I sve samo zato što je u tom gradu opozicija i kritikuje vlast.

Dr Ristović je tada naveo i da je Medicinski fakultet i specijalizacije završio sa visokim ocenama, da radi 23 godine i da je načelnik odeljenja koje pruža usluge i zbrinjava građane osam opština Timočke krajine. Rekao je da mu nisu strane ni mobilizacije, ratovi, kao i odazivanje na svaku vojnu vežbu rezervnog sastava VS od 2015. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ostao imun na ovakvu Ristićevu reakciju, te mu je ubrzo i odgovorio.

“Znam da je bio u LDP-u. Nisam mu dao orden za njegovo inače loše političko delovanje. On je sve ovo iskoristio za kandidovanje na izborima. Ja se time nisam rukovodio. Rukovodio sam se radom u određenoj sferi. Time sam želeo kao predsednik da nekom zbog njegovog rada ukažem poštovanje. Onda je nekom bilo važnije da kaže da nije mi važno poštovanje države, jer ja to mogu da iskoristim i napadnem ljude iz stranke predsednika na lokalnom nivou jer su nešto objavljivali”, rekao je tad Vučić.

Ipak, nakon iznenađujuće pozitivnih izbornih rezultata koje je Ristović prošle godine osvojio, kao i njegov otvoreni stav prema SNS-u, začuđujuće je da se na listi Aleksandra Vučića našao upravo ovaj doktor.

Mnogi su ovaj Ristićev čin osudili, koji bi mogao da se okarakteriše kao već viđen scenario – skupljanje političkih poena, pa pridruživanje onima „sa kojima nikada ne bi sarađivali“

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu