Učiteljice plaču od muke: Nezadovoljni predlogom vlade u vezi povećanja plata

Predlažemo

SKANDALOZNO: Mitropolit Miraš pitao novinara j*beš li šta

Novinar, Tomislav Lovreković, opisao je u fejsbuk statusu svoj susret sa Mirašem Dedeićem, Mitropolitom nekanonske Crnogorske Pravoslavne...

PONOVO SVAĐATE BRAĆU: Albanac se obratio Đukanoviću i zatresao Crnu Goru

Kolja Ljuljđuraj, predsednik OO SNP Tuzi, u reagovanju na aktuelnu situaciju u Crnoj Gori saopštio je da...

ZABRANJENI INTERVJU HEROINE MILUNKE SAVIĆ: Uzeli su mi ordenje i slike, sad sam kao mrtva

Na ispucalim zidovima jedine sobe ima samo nekoliko fotografija. Na jednoj Milunka Savić kao mladi vojnik sa...

Zagreb — Sinoć su završeni pregovori sindikata s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem koji je, umesto traženog povećanja koeficijenta, ponudio povišicu kroz dodatke.

Učitelji i profesori nisu zadovoljni i protive se ovoj ponudi vlade jer, kako kažu, to nije ono što su tražili.

„Referendum još nije sproveden, tako da ne mogu da kažem kakvi će biti rezultati. No, ono što mogu da kažem je da su ljudi ogorčeni vladinom ponudom“, rekli su za portal Index sindikalni poverenici u Zadarskoj županiji.

Dosta im je štrajka, ali ne odustaju

Sindikalni povjerenici iz Zagreba kažu isto.

„Ono što vidite u javnim objavama učitelja u Fejsbuk grupama gde se izjašnjavaju protiv ponude vlade je realno stanje. Ljudima po školama nije lako, dosta im je štrajka i rado bi se vratili na nastavu. Međutim ne mogu sada da odustanu. Od početka se borimo za veće koeficijente, a vidimo da vlada to ne nudi. Treba ići dalje sa štrajkom“, rekli su sindikalni poverenici iz Zagreba.

„Svi smo ljuti i razočarani. Plačemo od muke jer nam je dosta toga da nas vlada ne shvata ozbiljno. Jasno je šta tražimo, oni to ne nude“, rekle su hrvatske učiteljice.

Učitelji iz zagrebačkih škola s kojima je portal pričao rekli su da bi im borba bila uzaludna da sad pristanu na ovakvu ponudu koju nisu tražili.

Ako sad odustanemo, značilo bi da je sve bilo uzalud

„Mislim da smo bili jasni, a zašto premijer to ne može da shvati, ne znamo. Znamo samo da smo svi složni i istajni u daljoj borbi za naš jedini zahtev. Štrajkovaćemo i dalje. Žao nam je učenika i želimo da se sve što pre završi, ali da sad odustanemo, značilo bi da je sve bilo uzalud“, rekli su nam učitelji.

U međuvremenu, Fejsbuk grupa „Podrška roditelja nastavnicima u štrajku“ puna je fotografija kolektiva iz brojnih škola koji su se fotografisali držeći u ruci papire na kojima piše „Ne pristajemo“ ili samo „Ne“, čime jasno daju do znanja kako će se izjasniti na današnjem referendumu te da neće pristati na poslednju ponudu vlade.

Mnogi učitelji menjaju svoje profilne fotografije na Fejsbuku i stavljaju crveni znak na kojem piše „Ne“ i na taj način iskazuju nezadovoljstvo odlukama vlade.

Sindikat hrvatskih učitelja jutros je objavio na Fejsbuku poruku učiteljima.

„Kasno sinoć završeni su pregovori sindikata s predsednikom vlade. Nakon dugih pregovora, vlada je izrekla svoju konačnu ponudu. Ponudu nismo prihvatili, ali ćemo je, nakon što je dobijemo u pisanom obliku, uputiti vama na izjašnjavanje. Ponuda se sastoji od 3 odsto dodatka od 1.12.2019, 1 odsto dodatka od 1.6.2020. i zajedničkog rada na koeficijentima ukoliko ne dođe do izmene Uredbe o koeficijentima do 1.12.2020, dobili bismo još dodatak od 1 odsto. Štrajk ide dalje“, složni su učitelji.

- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

PRETNJE SA CETINJA: „Oj, četnici, i ta vaša brada, brijaće je Lovćenska brigada“ (VIDEO)

Litija Srpske pravoslavne crkve je bila planirana za danas u Cetinjskom manastiru, ali je odložena iz bezbednosnih...

PUTIN: Neviđeni podvig stanovnika Lenjingrada (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su stanovnici Lenjingrada tokom opsade tog grada u Drugom svetskom ratu izveli neverovatan podvig i...

MISTERIOZNI VIRUS HARA KINOM: Zmije mogući uzročnik, tri grada u izolaciji

Kineska kobra, vrsta otrovnice, mogla bi da bude originalni izvor novootkrivenog korona-virusa, tvrde naučnici. Prvi slučajevi korona-virusa zabeleženi su kod radnika...

Beranci nakon dva dana pešačenja stigli do manastira Ostrog

Siniša Drljević i Mihailo Đurišić iz Berana nakon nepuna dva dana pešačenja jutros su stigli do manastira Ostrog. Oni...

DUŽNIČKO ROPSTVO: Kragujevačke novine nisu izašle prvi put od osnivanja

"Kragujevačke novine", jedini lokalni nedeljnik koji izlazi četvrtkom, danas se nije pojavio u prodaji, prvi put od osnivanja 2009. godine, jer nema...
- Advertisement -
loading...