UČI MILOMIRE: Junaci s Paštrika „patosirali“ Marića posle sramnog vređanja vojske!

Obavezno pročitajte

U emisiji „Dobro jutro, Srbijo“, glavni urednik televizije „Happy“ Milomir Marić bahato je rekao da su oficiri vojske primitivni ljudi i cinično je konstatovao da „ko nije ni za šta, ide u vojsku“. Ovim povodom oglasili su se učesnici slavne bitke na Paštriku, pripadnici brigade koja je jedina uspela da preživi „tepih“ bombardovanje NATO zlotvora. 549. mtbr. bila je angažovana na području opština Prizren, Đakovica, Orahovac, Suva Reka i Gora tokom ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji, a saopštenje Udruženja „Herojska 549. motorizovana brigada – Car Dušan Silni“, koje su ovi junaci osnovali, prenosimo u celosti.

Poštovani M. Mariću, obraćamo Vam se povodom Vaših izjava, izrečenih u Jutarnjem programu, a koje se tiču srpske vojske, njenih oficira i vojnika. Još je turski zapovednik Bitolja Džavid-paša u telegramu upućenom u Carigrad je napisao: „Srpski vojnik je nepobediv. Ne možemo ništa protiv Srba. Srpski seljak je bez poroka, nežan i velikodušan. Srpski vojnik stalno odnosi pobedu zato što je finiji i inteligentniji, disciplinovan i visokog morala.“ Nešto slično je rekao i mađarski maršal Jozef Habzburški: „Srpska vojska prva je i najslavnija vojska u Evropi. Posle borbe koja je trajala svega pola časa, Srbi su uništili moju diviziju. Moji bataljoni bili su potpuno zbrisani užasnom srpskom vatrom.” U to vreme, prve dve decenije HH veka, oficir se poštovao kao rođeni otac.

Sa druge strane, vek kasnije, čujemo „konstatacije“ glavnog urednika jedne televizije u Srbiji sa nacionalnom frekvencijom, apsurdnog naziva „srećne“ (Happy) televizije, u vezi vojske o: „primitivnim oficirima“ , „ko će normalan da ide u vojsku“ i „ko nije za ništa drugo zato ide u vojsku“. Potpuno svesno ste to izjavili u istoj rečenici govoreći o šiptarskim demonstracijama na Kosovu i Metohiji, a da mi ne bi razmišljali „šta je pisac hteo da kaže“, najbolje je da sami objasnite ove svoje, ako su Vaše, „tvrdnje“ JER UPUĆENO IZVINJENJE PREKO NEKIH TABLOIDA DELUJE ŠTURO I NEUBEDLJIVO onima koji su krv svoju prolivali i borili se za suverenitet i teritorijalni integritet naše Otadžbine.

- Advertisement -

„Nije mi palo na pamet da vređam heroje srpske vojske koji su stvorili srpsku državu. Govorio sam o rukovodstvu JNA koja u predvečerje rata nije bila dostojna situacije i nije odbranila Jugoslaviju. Nisam prvi koji je govorio o nesposobnosti komunističke vojske i generala koji su strategijom kreni – stani, dovela do tragedije od koje se do danas nismo oporavili.“ Javnost podsećamo da ste Vi bili prvi od ovdašnjih novinara koji je bez ikakvih problema i ograničenja intervjuisao Haradinaja dok je bio na nekakvoj funkciji izmišljene i nepostojeće države Kosovo.

Eh Milomire, očigledno je da si ti ostao „zarobljen“ u onom vremenu tzv. „bratstva i jedinstva“ pa te mnogo ne dotiču podvizi sjajne Srpske vojske i njenih vojskovođa: Putnika, Stepe, Mišića, Bojovića… Zapljunuo si, Milomire, najodlikovanijeg srpskog oficira- kneza Arsena Karađorđevića.

On ti je, Milomire, najmlađi brat kralja Petra I- nosilac najviših srpskih, ruskih i francuskih odlikovanja. Njegovo znalačko komandovanje Konjičkom divizijom je i nateralo Džavid-pašu da se onako pohvalno izrazi o srpskoj vojsci. Zapljunuo si, Milomire, i narednika Milunku Savić- najodlikovaniju ženu-borca u svetskoj istoriji. Zapljunuo si, Milomire, i generala Mihailovića, Ministra Vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu- nosioca najviših savezničkih i domaćih odlikovanja. Spisak je dug, Milomire.

Pljunuo si u lice, Milomire, svakom borcu i starešini, koji su krvarili na Svetom Kosovu i Metohiji, boreći se protiv terorista i svetskih moćnika oličenih u NATO paktu. Dozvolićeš nam da izvučemo zaključak da si odabrao stranu uspevajući da se skrivaš sve ovo vreme, a mi ćemo nastaviti da sledimo, ostavljen nam u amanet, KOSOVSKI ZAVET.

Iznova i iznova ćemo čitati šta nam je poručio dr Arčibald Rajs: „Nemojte dozvoliti da vaša lepa duša propadne u đubretu. Ja verujem u budućnost vašeg naroda. Duh Kosova, Karađorđa, Kumanova i Kajmakčalana ponovo će se probuditi. Mora se, međutim, brzo probuditi. Sudbina vam je u vlastitim rukama: blistava budućnost ili ponovo ropstvo!“

Ovo naše kratko skazanije o tome ko je vojska, a ko si ti, Milomire, zaključićemo kako smo i počeli, rečima još jednog neprijatelja srpske vojske – nemačkog federmaršal Augusta fon Mekenzena pred ofanzivu na Kraljevinu Srbiju 1915. godine: „Vi ne polazite ni na italijanski, ni na ruski, ni na francuski front. Vi polazite u borbu protiv jednog novog neprijatelja, opasnog, žilavog, hrabrog i oštrog. Vi polazite na srpski front i Srbiju, a Srbi su narod koji voli slobodu i koji se bori i žrtvuje do poslednjeg… “

NEMA NAZAD. IZA JE SRBIJA!

Udruženje Herojska 549. motorizovana brigada «Car Dušan Silni»
U Beogradu, 23. januara 2022. godine

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu