6.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

VUČIĆ I PORFIRIJE PRAVE ČISTKU OD AMFILOHIJEVIH UČENIKA: Smenjen otac Gojko Perović!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gojko Perović razrešen je danas dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije.

gojk,

Patrijarh Porfirije FOTO: ATA Images

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) razrešio je Perovića, ali će on dužnost rektora obavljati do 31. avgusta ove godine.

Kako se navodi u saopštenju Svetog arhijerejskog sinoda SPC koji je potpisao patrijarh srpski Porfirije, Perović će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

- Advertisement -

– S obzirom na trenutno stanje u Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, kao i određene negativne postupke njene uprave na koje je u svom izveštaju ukazao njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, član Svetog arhijerejskog sinoda za vođenje prosvetnih poslova, posle posete učinjenoj ovoj školi (22. aprila) te shodno saglasnosti postignutoj u jednoj od ranijih sednica Svetog arhiijerejskog sinoda, a na osnovu člana 231. ustava SPC protojereja-stavrofora Gojka Perovića, rektora Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju sa 31. avgustom ove godine razrešiti svih dužnosti u ovoj školi i staviti ga na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju – navodi se u odluci koju je potpisao Porfirije.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti