22.1 C
Belgrade
nedelja, 19 septembra, 2021

GRAĐANI OGORČENI ZBOG BRUTALNOG UBISTVA: Migranti moraju da odu, veliki protest

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Posle najnovijeg incidenta u kom je ubijena jedna osoba, a u slučaj umešani migranti, građani Bosne i Hercegovine su ogorčeni i traže da oni napuste njihovu zemlju.

Prijatelj nastradalog mladića rekao je sarajevskom „Avazu“, da on ne sme svoje dete da pusti na ulicu i da je ovo poslednji alarm vlastima u BiH.

Odmah nakon vesti da je na Ilidži, predgrađu Sarajeva, život izgubio 36-godišnji Jasmin Berović, građani su izašli na ulice. Zahtevaju hitne reakcije nadležnih, a pre svega Ministarstva sigurnosti BiH, policije i ostalih državnih institucija u čijoj nadležnosti je migrantska kriza.

- Advertisement -

Policija ne može sama da reši ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je merhametli i pomogao im je, a oni nam ovako vraćaju“, kazao je drugi građanin sa Ilidže.

Dževad Poturak, zastupnik stranke SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, od sinoć je na terenu i poziva sve nadležne da reaguju, navodi Avaz.

„Ja ne znam kome migranti trebaju i šta je, gospodine Cikotiću, (Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH) tebi u ovome seksi ideja“, kazao je između ostalog, Poturak.

- Advertisement -

Na licu mesta je i Saša Magazinović, zastupnik u Parlamentu BiH, kao i novoizabrani načelnik opštine Ilidža Nermin Muzur, preneo je B92.

Trojica migranata sinoć su u ulici Barska na Otesu nožem napali meštane ovog naselja. U napadu je preminuo državljanin BiH Jasmin Berović dok su još dve osobe povređene.

Dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem izdao je naredbu za obdukciju tela stradalog. Sarajevska policija i dalje traga za trojicom osumnjičenih migranata, preneo je Kliks.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti