-1.3 C
Belgrade
utorak, 25 januara, 2022

UBILI SU SRBIJU: Gužva za nove lične karte zbog 100 evra!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Skupštini Srbije sledeće sedmice biće upućen zakon koji će regulisati pravo na pomoć od 100 evra za mlade od 16 do navršenih 29 godina, najavio je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.

Prijava će biti moguća od 15. januara preko portala Uprave za trezor, isključivo uz važeću ličnu kartu, a isplata će, kako najavljuje ministar, biti početkom februara na račun u banci koji nije neophodno prethodno otvoriti.Maja Gojković i Siniša Mali FOTO: ATA ImagesMaja Gojković i Siniša Mali FOTO: ATA Images

Upravo zbog toga su se formirali redovi pred policijskim upravama na jugu Srbije, a u Leskovcu su prostorije PU na kojima se izdaju lične karte već dva dana prebukirane.

- Advertisement -

– Većina omlaadine od 16 do 18 godina nema lične karte. Juče samo što se nisu pobili zbog gužvi i ko će prvi da dođe na red. Čekaju satima sa roditeljima kako bi predali za ličnu kartu zbog 100 evra pomoći. Slika i prilika koliko nam „dobro ide“ i koliko smo jadan narod – navodi jedan od policijskih službenika koji zahteva anonimnost.

Prijava za pomoć posredstvom portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs počinje 15. a završava se 30. januara, a osim državljanstva Srbije, potrebna je i važeća lična karta jer se pasoš ne može koristiti za prijavu.

– Pravo na pomoć od 100 evra imaće oni od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu budućeg zakona – istakao je ministar Siniša Mali, koji je na Instagramu odgovarao na pitanja građana o toj pomoći.

- Advertisement -

On je naglasio da je upravo dan stupanja na snagu tog zakona značajan zato što će se tako računati ko ostvaruje pravo na tu pomoć.

Odgovarajući na pitanje da li dete može da se prijavi za pomoć od 100 evra za mlade 30. januara ako 31. puni 16 godina, Mali je odgovorio da u tom slučaju neće imati pravo na pomoć, jer se očekuje da zakon koji to reguliše ranije stupi na snagu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti