14.8 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

POLICIJA VRŠI PRITISAK: Udarili na protestante u Zrenjninu zbog Linglonga, DIKTATURA NA DELU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Linglong policiji ispred građana

Udruženje Građanski preokret saopštio je danas da je policija uzimala izjave od učesnika nedavnog protesta protiv izgradnje fabrike automobilskih guma Linglong u Zrenjaninu.

U saopštenju, Građanski preokret je ocenio ukazao da je protest zbog izgradnje fabrike guma u Zrenjaninu spada u Ustavom zagarantovana prava i slobode građana, i da je policijsko ispitivanje nedopustiv pritisak s ciljem njihovog zastrašivanja i ućutkivanja.

Kako se navodi, zbog izgradnje fabrike automobilskih guma kineske kompanije Linglong u Zrenjaninu, investitor i državni organi su do sada višestruko prekršili državne propise.

- Advertisement -

To su, kako je navedeno, zakoni o kontroli državne pomoći, o planiranju i izgradnji, o zaštiti prirode, o proceni uticaja na životnu sredinu, o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine i o opštem upravnom postupku, a učinjeno je i krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

Iz ovog udruženja su ocenili da su „jedina brana nerazumnom dovođenju prljave tehnologije u poljoprivredno područje nadomak specijalnog rezervata prirode – pobunjeni građani“ jer se pokazalo, tokom prethodne dve godine, da „državni organi ne poštuju zakon i ne postupaju u javnom interesu, nego bespogovorno sprovode političku volju predsednika vladajuće partije“.

– Policijska ispitivanja su najnovi oblik nedopustivog ponašanja aktuelne vlasti prema građanima i predstavljaju nastavak pritisaka koji su počeli tako što su režimski tabloidi demonstrante protiv fabrike guma predstavili kao mrzitelje svoje države i protivnike otvaranja radnih mesta.

- Advertisement -

Takođe, podseća Građanski preokret, predsednica Vlade nazvala je građane koji protestuju zbog izgradnje kineske fabrike pripadnicima „ludističkih pokreta“, a predsednik republike izjavio je da zbog njih „crveni pred kineskim investitorima“.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

5 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti