POLICIJA VRŠI PRITISAK: Udarili na protestante u Zrenjninu zbog Linglonga, DIKTATURA NA DELU!

Obavezno pročitajte

Linglong policiji ispred građana

Udruženje Građanski preokret saopštio je danas da je policija uzimala izjave od učesnika nedavnog protesta protiv izgradnje fabrike automobilskih guma Linglong u Zrenjaninu.

U saopštenju, Građanski preokret je ocenio ukazao da je protest zbog izgradnje fabrike guma u Zrenjaninu spada u Ustavom zagarantovana prava i slobode građana, i da je policijsko ispitivanje nedopustiv pritisak s ciljem njihovog zastrašivanja i ućutkivanja.

Kako se navodi, zbog izgradnje fabrike automobilskih guma kineske kompanije Linglong u Zrenjaninu, investitor i državni organi su do sada višestruko prekršili državne propise.

- Advertisement -

To su, kako je navedeno, zakoni o kontroli državne pomoći, o planiranju i izgradnji, o zaštiti prirode, o proceni uticaja na životnu sredinu, o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine i o opštem upravnom postupku, a učinjeno je i krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

Iz ovog udruženja su ocenili da su „jedina brana nerazumnom dovođenju prljave tehnologije u poljoprivredno područje nadomak specijalnog rezervata prirode – pobunjeni građani“ jer se pokazalo, tokom prethodne dve godine, da „državni organi ne poštuju zakon i ne postupaju u javnom interesu, nego bespogovorno sprovode političku volju predsednika vladajuće partije“.

– Policijska ispitivanja su najnovi oblik nedopustivog ponašanja aktuelne vlasti prema građanima i predstavljaju nastavak pritisaka koji su počeli tako što su režimski tabloidi demonstrante protiv fabrike guma predstavili kao mrzitelje svoje države i protivnike otvaranja radnih mesta.

Takođe, podseća Građanski preokret, predsednica Vlade nazvala je građane koji protestuju zbog izgradnje kineske fabrike pripadnicima „ludističkih pokreta“, a predsednik republike izjavio je da zbog njih „crveni pred kineskim investitorima“.

SourceN1

5 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu