12.6 C
Belgrade
petak, 7 oktobra, 2022

U regionu Harkova se i dalje vode žestoke borbe

NAJČITANIJE

- Advertisement -

KIJEV – U ukrajinskom regionu Harkova i dalje se vode žestoke borbe, ali ukrajinske snage dobro napreduju jer su njene snage visoko motivisane i njihova operacija je dobro planirana, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar.

„Cilj je da se oslobodi oblast Harkova, sve teritorije koje je okupirala Ruska Federacija. Borbe se nastavljaju. Još je rano reći da je uspostavljena puna kontrola nad Harkovskim regionom”, rekla je Malijar u intervjuu Rojtersu.

- Advertisement -

„Naša snaga proizilazi iz činjenice da smo veoma motivisani i da temeljno planiramo operacije”, kazala je ona i dodala da je Ukrajina donela odluku da nastavi sa svojom operacijom u regionu Harkova zbog dosadašnjih uspeha.

Malijar je ovo izjavila na putu za Balakliju, ključno vojno čvorište za snabdevanje, koje su ukrajinske snage zauzele krajem prošle nedelje tokom kontraofanzive.

Balaklija se nalazi 74 kilometara jugoistočno od Harkova, glavnog grada regiona i drugog po veličini grada u Ukrajini.

- Advertisement -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je tokom sinoćnog obraćanja da je Ukrajina povratila oko 6.000 kvadratnih kilometara teritorije, ali je pozvao Zapad da ubrza isporuku oružanih sistema, prenosi Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: