19.7 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VUČIĆ I DRUGOSRBIJANCI U PANICI: Narod masovno izlazi na ulice! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Narodni skup, koji je održan u subotu 20 marta je ukupno posmatrajući uspeo.Okupljanje je spontano organizovan i okupio je između 10 000 do 20 000 ljudi. Protest je iskazao svojim karakterom i govornicima, potom šetnjom, neraspoloženje građana prema aktulenim vlastima, u svojoj autorskoj emisiji za kanal Srbin info, dr Petrović analizira pisanje o skupu režimske i proglobalističke štampe i medija.
A zatim, analizirajući srpske medije, Petrović je dodao:

– Tu razlike bitne nema, od „nekoliko stotina prisutnih“ po američkom radiju Slobodna Evropa, preko akcentiranja marginalnih stvari od strane Večernjih novosti, Pinka, Alo, Telegrafa.

Narodni protest

Slična je situacija što se tiče potpune kontrole medija iskazana i u tzv. Špijunskoj aferi krajem 209, ili prikrivanja smrti i slučaja Cvijan poslednjih godina. I pored svega toga slobodni alternativni mediji na internetu, i nekoliko lokalnih tv, poput KTV prenose i analiziraju ove događaje i postaju sve gledaniji. Režim po primeru oduzimanja transparenata i panoa pokretu Oslobođenje, ugrožava poslednje ostatke demokratije i pluralizma.

- Advertisement -

Brojne afere, kriza u zemlji od privrede, do socijalnih pitanja, kriminalizacija društva, ozbiljno slabe režim i pored kontrole medija. Sa druge strane sporo stasa Treći put, alternativa koja ne predstavlja ni sadašnji ni prošli režim. Skup od 20 marta pokazuje potencijal tog Trećeg puta, koji je samo nagovešten.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti