KREĆE PELCOVANJE: Za 10 dana kreće vakcinacija MILIONA LJUDI!

Obavezno pročitajte

Britanska vlada je imenovala sekretara za vakcine, pošto bi već za desetak dana mogla da počne s vakcinacijom miliona ljudi protiv korona virusa.
Premijer Boris Džonson rekao je da će najveći britanski program vakcinacije za više decenija nadgledati konzervativni poslanik Nadim Zahavi.

Britanske vlasti trenutno procenjuju bezbednost i efikasnost dve vakcine: jednu koju su razvile kompanije Fajzer (Pfizer) i Biontek (BioNTech), i drugu čiji su tvorci Univerzitet Oksford i kompanija Astra Zeneka.

List Gardijan je naveo da su vlasti bolnicama rekle da bi prve doze Fajzerove vakcine, ako bude odobrena, mogle da dobiju od 7. decembra.

Britanske vlasti su navele da će vakcinu prvi primiti zdravstveni radnici i korisnici domova za negu osoba, a potom stari, i to prvo stariji od 80 godina.

Velika Briranija je naručila 40 miliona doza vakcine Fajzera i Bionteka, što je dovoljno za 20 miliona ljudi, kao i 100 miliona doza vakcine Univerziteta Oksford i kompanije Astra Zeneka.

Britanska vlada je odlučila da kupi do 355 miliona doza vakcine od sedam proizvođača, pošto želi da vakciniše što je moguće više od 67 miliona stanovnika.

Fajzer i Biontek navode da je njihova vakcina efikasna 95 odsto, prema prvim nalazima.

Oksford i Astra Zeneka su ove nedelje objavili da je njihova vakcina bila efikasna u 62 odsto slučajeva kod odoba koje su primile dve doze, a u 90 odsto kada je dobrovoljcima data prvo cela, a potom polovina doze.

Sourcebeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, bolje je dok ne moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji. Vučić je rekao...

Još priča na sličnu temu