U odmazdi ruskih snaga za napad na Makejevku ubijeno oko 600 ukrajinskih vojnika

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Portparol ruskog ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov, izjavio je danas da su ruske oružane snage sprovele operaciju odmazde za nedavni ukrajinski napad na privremenu rusku vojnu bazu u naselju Makejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

U ruskom udaru, ubijeno je više od 600 ukrajinskih vojnika u njihovim privremenim bazama u Kramatorsku, rekao je Konašenkov, prenosi TASS.

- Advertisement -

„Tokom proteklog dana, ruski obaveštajci su kroz različite nezavisne kanale otkrili i pouzdano potvrdili postojanje nekoliko privremenih baza ukrajinskih vojnika u Kramatorsku. Nakon obimnog raketnog udara na ove privremene baze ukrajinskih jedinica, poginulo je više od 600 ukrajinskih vojnika”, rekao je ruski general, javlja Tanjug.

Konašenkov je precizirao da je više od 700 ukrajinskih vojnika boravilo u jednom studentskom domu u Kramatorsku, a u drugom je bilo smešteno više od 600.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO još od perioda kubanske krize

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine pretnja direktnog sukoba...

Još priča na sličnu temu