U MUP-U DRHTE, NEKO JE PROGOVORIO: Ko će odgovarati za „SRPSKI VOTERGEJT“

Obavezno pročitajte

U jesen 2018. po osnivanju opozicionog pokreta „1 od 5 miliona“ i sa početkom jesenjih protesta „Stop krvavim košuljama“ ozloglašena radna grupa MUP pod palicom bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović i ministra policije Nebojše Stefanovića stavlja na mere lidere opozicije: Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Sergeja Trifunovića, Boška Obradovića i još tridesetak njihovih najbližih saradnika. Isti tužilac, koji je i ranije sarađivao sa ovom grupom, i gospođa sudija, odobravaju mere praćenja i prisluškivanja opozicije, kao i nezavisnih novinara.Opozicija redovno na Opozicija redovno na „merama“ FOTO: Milica Vučković

Kako je Direktno.rs ranije pisao, Srećko Lazić i Predrag Jandrić, nekada šefovi u kriminalističkoj policiji čiji se napredak u karijeri povezuje sa bliskošću sa Dijanom Hrkalović, i batinaši sa prošlogodišnjih protesta, prisluškivali su protivnike režima i 2017. zloupotrebljavajući i Službu za borbu protiv terorizma (SBPOK).

Na „merama“ su bili i novinari. Zbog toga, još dok je Hrkalović bila sekretarka UKP-a, Nezavisno udruženje novinara Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv nje i ministra Stefanovića, zbog sumnje da su nezakonito prisluškivali novinare. Međutim, kao što to uvek i biva, prijava nije dobila epilog.

Opozicija je prisluškivana jer je narod izašao na ulice, sa namerom da svet vidi u kakvoj nedemokratskoj državi živimo i lideri su morali na „mere“ – a obrazloženje je sumnja na krivično delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, član 246. Lideri opozicije su dileri droge?!

I ako je svakom laiku bilo jasno da je to zloupotreba službenog položaja, da je to politička priča kao i apsolutno podrivanje demokratskog sistema i zloupotreba vlasti, prisluškivanje se odobrava i nastavlja sve do smene Hrkalovićke i rasformiravanja te njene radne grupe.

Ova zloupotreba je vrlo slična „Votergejtu“, aferi iz 70-tih godina prošlog veka koji je do temelja uzdrmao američku demokratiju i doveo do smenjivanja predsednika Ričarda Niksona, jer postaće jasno, iza snimaka prisluškivanja je Bela kuća. Vrhovni sud je jednoglasno naredio Niksonu da preda snimke i njegov odlazak odbranio je demokratiju u Americi, i upućuje na to da će smena predsednika odbraniti Srbiju koja klizi u autokratiju.

Podsetićemo se afere „Votergejt„, a vi izvucite sličnosti:

„U junu 1972. godine, su provalnici upali u sedište izbornog komiteta Demokratske stranke, koji se inače nalazio u hotelu „Votergejt“, i tu postavili prislušne uređaje. Provalnici su sarađivali sa vrhom Bele kuće. Administracija i Nikson pokušavali su da prikriju ovaj upad i prisluškivanje. Nikson je, inače, demantovao da je uopšte znao da Bela kuća pokušava da prikrije skandal.

Zahvaljujući novinarima Bobu Vudvordu i Karlu Bernstinu, upad i prisluškivanje dospeli su u javnost. Oni su napisali seriju tekstova objavljenih u Vašington postu. Novinari su informacije o slučaju dobijali od izvora „Duboko grlo“, nekadašnjeg drugog čoveka FBI-ja Marka Felta.

Serija tekstova u „Postu“, laži predsednika Niksona i njegova sve lošija reputacija doveli su do pripreme za impičment predsednika. Predstavnički dom pokrenuo je proces Niksonovog opoziva pod optužbom da je zloupotrebio vlast. Kako bi izbegao opoziv, Nikson je 9. avgusta 1974. podneo ostavku“.

Kao što vidite, pošteni policajac iz FBI je spasio državni sistem i reputaciju države. Država se sama odbranila od svojih nepoštenih, predsednik koji je lagao da ništa ne zna o tome – oteran je!Uvezani: Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović i Biljana Popović, Foto: MUPUvezani: Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović i Biljana Popović, Foto: MUP

Iako se predsednik Srbije koji, inače, ima sve odgovore na sva pitanja jer zna sve, brani time da su Nebojša i Dijana sve radili bez njegovog znanja, pokazaće se ubrzo da nije u pravu i da laže! Jer srpsko „Duboko grlo“ je spremno da kaže sve za svoju slobodu, ako već sve nije ispričalo tamo negde „preko bare“.

I koliko god pokušavali da zataškaju sve ovo, to neće moći, jer upravo zbog direktnog napada na opoziciju i zakone Republike Srbije, na Ustav i sistem, kao da su sebi obezbedili „impičment“!

Zato tražimo odgovore i rasvetljavanje ove afere! Odgovore na pitanja: Ko je dozvolio prisuškivanje opozicije? Ko je naredio da se opozicija sluša po KD 246 trgovina narkoticima? Da li su tužilac i sudija koji su to potpisivali, iako su znali da je laž, gonjeni po službenoj dužnosti zbog neprijavljivanja krivičnog dela i saučesništva? Da li je uhapšen policajac koji je davao lažne informacije tužiocu i sudu? Ko je i kako prisluškivao samog predsednika Republike?

Dodajmo da su tužilac i sudija iz ovog predmeta nagrađeni za ova krivična dela zloupotrebe službenog položaja za koja im preti do pet godina zatvora, tako da je čak dotična sudija koja je odobrila prisluškivanje opozicije, dobila i nameštenje u VSS (Visoki savet sudstva)!

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu