2.8 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

SPRDAJU SE SA SRBIJOM U KVIZU: Koja skupština gotovo da nema opoziciju?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srpski parlament, u kojem se poslanici SNS svađaju sa imaginarnim neprijateljima, nije samo ovdašnjoj javnosti interesantan. Činjenica da u Skupštini Srbije ne postoji opozicija, podstakla je autore hrvatske „Potere“ da među pitanjima uvrsti i ono koje se odnosi na stanje demokratije u vezi skupštine u našoj zemlji.

U kvizu, koji se emituje na prvom programu nacionalne televizije u Hrvatskoj, takmičaru je postavljeno pitanje u vezi skupštine – “U parlamentu koje države praktično nema opozicije?”

Pored naše zemlje, među ponuđenim odgovorima našle su se Crna Gora i Slovenija, međutim takmičar se bez razmišljanja opredelio za Srbiju, što je učinio i tragač.

- Advertisement -

Da stvar bude interesantnija, prethodno pitanje odnosilo se na roman Džordža Orvela “1984.”.

skupštin
Foto: YouTube

“U kojem romanu društvo čini dva odsto pripadnika Uže partije, 13 procenata Šire partije i 85 odsto prola (proletarijat)?”

Nakon odgovora, tragač je upitao voditelja da li su pomenuta pitanja namerno išla jedno za drugim, na šta mu je voditelj uz smeh odgovorio:

- Advertisement -

“Bez objašnjenja”.

Orvelom roman “1984” je jedan od najpoznatijih na svetu i bavi se životom u totalitarnom režimu, odnosno svakodnevicom “beznačajnog pojedinca u društvu totalne kontrole”.

Očito da su komšije uočile sličnost između radnje u Orvelovom romanu i života u Srbiji, te da nisu potrebna objašnjenja kako bi oni koji hoće da vide shvatili i da je njihova svakodnevica pod kontrolom.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti