10.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

U JUTI HITAN SASTANAK Odlaže se letovanje, čarteri za Tursku i Grčku se pomeraju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sastanak u Juti

Prvi čarter letovi sa srpskim turistima za Skjatos, Krf i Antaliju bili su zakazani već od 1. jula, ali svi su sada otkazani!
Zvanično će srpskim turistima biti dozvoljen ulaz u sve EU zemlje od 1. jula. Tako je i prvi srpski čarter za Skjatos bio zakazan za 1. jul ujutru. Onda je stigla šokantna vest: sve se pomera za 15. jul!


Ne samo što su čarter letovi bili zakazani, nego su i sva mesta u avionu bila prodata! Turisti su besni, jer ponovo, treći put moraju da pomere polazak na letovanje.

Otkazan let za Dalaman

- Advertisement -

Srpske agencije su planirale čartere ka Antaliji, Dalamanu, Fetijama, Izmiru… Za sada je siguran samo let ka Antaliji, a razlog su veliki „penali“ koje moraju da plate u slučaju otkaza.
Prvi letovi pomereni su za dve nedelje, sredinu jula.
Kako nezvanično saznajemo, jedan od razloga je činjenica da se broj zaraženih povećava, pa su na atinskom aerodromu ponovo počeli da testiraju sve koji stignu.

Drugi mogući razlog je mali broj uplata turista koji se plaše da rezervišu letovanje, a onda se dva dana pred put ispostavi da su pozitivni na Kovid 19.

Pomerili smo da bi prvo na terenu proverili da li su hoteli spremni za srpske turiste.
JUTA je odmah zakazala vanredan sastanak na ovu temu, koji je u toku.

- Advertisement -

– Razlog pomeranja polazaka je jednostavan: moramo prvo mi iz agencija da odemo da vidimo kako izgledaju hoteli na terenu, pa kada se uverimo da je sve u redu mogu da krenu i turisti – kaže Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odmora JUTA.

Turisti koji u Grčku i Tursku idu kolima ili autobusa normalno će moći da putuju prema planu i njihov odmor se ne pomera posle 15. jula.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti