U granatiranju Nikolajeva poginuo ukrajinski „kralj žita”

Obavezno pročitajte

Mihail Podoljak rekao je da veruje da je Rusija namerno gađala biznismena. On je rekao da je jedna od raketa pogodila biznismenovu spavaću sobu čime se „ne ostavljaju sumnje” da je bila navođena.

- Advertisement -

Jedan od najbogatijih ukrajinskih biznismena Aleksij Vadaturski i njegova supruga Raisa poginuli su pošto je projektil pogodio njihovu kuću tokom granatiranja Nikolajeva. Vadaturski je je bio vlasnik Nibulona, kompanije koja se bavi izvozom žitarica, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski opisao je njegovu smrt kao veliki gubitak.

Gradonačelnik Nikolajeva Oleksandar Senkevič rekao je da je poslednje granatiranje verovatno bilo najteže rusko bombardovanje grada do sada. Oštećeni su hotel, sportski kompleks, dve škole i kuće.

„Ovo je herojski grad. Svakog dana gubi svoje stanovnike, vojnike. A danas, naš grad izgubio je svog heroja”, ovim rečima je guverner Nikolajeva Vitalij Kim objavio informaciju da je noćas prilikom ruskog granatiranja stradao Vadaturski.

Lider regiona Vitalij Kim rekao je da je Vadaturskov „doprinos razvoju poljoprivrede i brodogradnje i razvoju regiona neprocenjiv”. Nibulon, čije je sedište u Nikolajevu, specijalizovan je za proizvodnju i izvoz pšenice, ječma i kukuruza i ima sopstvenu flotu i brodogradilište, piše Tanjug, a pre godinu dana neto vrednost Vadaturskog procenjena je na više od 400 milona dolara. On je bio i dobitnik nagrade „Heroj Ukrajine”.

U međuvremenu, savetnik kancelarije predsednika Zelenskog Mihail Podoljak rekao je da veruje da je Rusija namerno gađala biznismena. On je rekao da je jedna od raketa pogodila biznismenovu spavaću sobu čime se „ne ostavljaju sumnje” da je bila navođena.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu