19.9 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

U austrijskim supermarketima teraju inficirane kovidom da rade

NAJČITANIJE

- Advertisement -

BEČ – Pošto je od 1. avgusta u Austriji ukinut karantin za obolele od virusa korona, supermarketi su počeli da teraju inficirane da rade, uz nošenje maske. Oko 19.000 radnih mesta ukupno je upražnjeno u trgovinama širom Austrije.

Ukidanje karantina ovoj privrednoj grani donelo je olakšice, pošto sada inficirani ne moraju na bolovanje.

- Advertisement -

Većina supermarketa trenutno tera zaposlene zaražene koronom, ako nemaju nikakve simptome, da rade. Uredba, koja je stupila na snagu 1. avgusta, omogućava inficiranima, koji se ne osećaju bolesno, da rade uz nošenje FFP2 maske.

„Mnogi zaposleni se ne osećaju dobro pošto moraju da rade zajedno sa korona pozitivnima”, upozorava šefica sindikata GPA Barbara Tajber. Ona smatra da je uredba donela tešku situaciju u svakodnevnici, jer kada zaposleni dođu sa maskom na posao, svi automatski misle da je to lice inficirano koronom, prenosi Tanjug.

Lanac supermarketa „Špar” zaraženima bez simptoma naložio je da rade, ali ne u segmentima gde imaju kontakt sa mušterijama. I „Rewe” je naložio svim zaposlenima da dođu na posao, ako nemaju simptome dok „Lidl” pozitivno testirane zaposlene, ali bez simptoma, namerava da uposli i na kasama.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti