16.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

VUČIĆ DOGOVORIO: Tzv. Kosovo otvara ambasadu u Jerusalimu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Izraelski mediji preneli su danas vest da će Kosovo otvoriti ambasadu u Jerusalimu u ponedeljak. „Kosovo je odlučilo da postane treća zemlja koja će otvoriti ambasadu u Jerusalimu. Prema našim izvorima, starije diplomate iz Kosova i Izraela prisustvovaće ceremoniji otvaranja ambasade koja će se održati u ponedeljak u centru Jerusalim“, navodi se u članku lista “Izrael Haiom”.

Inače, Kosovo i Izrael su uspostavili diplomatske odnose 1. februara putem virtuelne ceremonije.

Obećanje Prištine Izraelu da će otvoriti ambasadu u Jerusalimu naišlo je na žestoke kritike u Turskoj, a predsednik Redžep Tajip Erdogan veruje da je Kosovo izdalo i njega i muslimanski svet.

- Advertisement -

Na uspostavljanje diplomatskih odnosa Izraela i Kosova i otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu takođe je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova Palestine, ocenivši taj čin kao razočaravajući i pozivajući Prištini da poništi odluku o otvaranju ambasade u Jerusalimu.

Kritike su stigle i iz Evropske Unije koja je saopštila da je opredeljenje ove nepostojeće države da otvori ambasadu u Jerusalimu protivno međunarodnom pravu.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

 1. ovaj ne da je nenormalan, nego je postao merilo za stepen ludila

  1. lud,
  2. ludji
  3. najludji
  4. vucic (vucicev sindrom)

  Njega treba u ludaru POD HITNO! a ostalima koji ga slede motkom namazanom fekalijama ispraviti ledja dok se ne unerede, mamuli im onu njihovu snsovskuiusranu!

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: