TV „HAPPY“: Kad se čuje ISTINA, onda „seci, ne valja“(VIDEO)

Obavezno pročitajte

Svedoci smo svakodnevnih pokušaja stajanja na put istine. Krizni štab i vlast nisu mogli da se „dogovore“ oko tačnog datuma prvog registrovanog slučaja kovid-19, zatim se vodila polemika o količini respiratora i zaštitnih maski, pa se govorilo da je zabranom dolaska novinara na konferencije ukinuta sloboda medija.

Novi pokušaj stajanja istine na put dogodio se u uključenju za TV „Happy“, gde je doc. dr Dejan Stojakov sa KBC „Dragiša Mišović“ govorio o prebukiranosti njihove kovid bolnice.

- Advertisement -

– Nisam glumac, ali ću da vam kažem da je KBC „Dragiša Mišović“ odlukom državnih nadležnih organa stavljen u poziciju da, pored klinike za Infektivne i tropske bolesti koja je primila prvi udar ove pandemije, prenameni svoju funkciju i da postane kovid bolnica, odnosno da sve svoje materijalne i ljudske kapacitete stavi u pogon, odnosno da pokuša da pomogne u rešavanju ovog dosta velikog problema – kazao je on.

Stojakov je rekao kako su zaposleni u ovoj bolnici „opet odlukom organa države“, stavljani u poziciju da primaju nesrazmerno veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

– Jedinice intenzivne nege primale su do sada otprilike trećinu ukupnog broja obolelih koji su primljeni u našu bolnicu, što je procenat veći nego što je u svetu, jer je takva organizacija službe. U pojedinim momentima imali smo izuzetno veliki broj pacijenata kod kojih se primenjuje mehanička ventilacija pluća. I sada imamo nekoliko desetina takvih pacijenata, tako da ceo pogled na ovu stvar je možda malo drukčiji iz našeg ugla, nego iz ugla javnosti i građana koji su dosta relaksirani i dosta se opušteno ponašaju, a naša vizija stvari je donekle drugačija – pokušao je doktor da završi kada su ga novinarke ove televizije prekinule.

U pozadini se moglo čuti samo „seci, ne valja“, a kamera je odmah bila preusmerena na studio ove televizije.

Kako bi ispravili svoj propust u nastavku uključenja doktoru Stojakovu je postavljeno drugo pitanje, ali greška je zabeležena, kao i pokušaj da se stane na put istine koja dolazi iz usta lekara koji svakodnevno radi sa zaraženim pacijentima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu