24.6 C
Belgrade
sreda, 28 jula, 2021

TURSKA NAORUŽAVA ŠIPTARE: Lažna država sprema vojsku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivši komandant tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, general-potpukovnik Kadri Kastrati ističe da nabavka oklopnih vozila iz Turske za potrebe KBS predstavlja sveobuhvatnu vojnu modernizaciju i transformaciju tzv. Vojske Kosova.

U sklopu transformacije, do 2026. godine, KBS će se, kako kaže, snabdevati oružjem za odbranu i delovati u skladu sa svojom misijom.

“Parlament Kosova je 2018. godine usvojio tri zakona, koji daju pravo Kosovskim bezbednosnim snagama da se pretvore u vojsku. To podrazumeva da tzv. Vojska Kosova ima pravo da se snabdeva svim oružjem koje ima odbrambenu namenu i da bude sposobna da brani teritorijalni integritet i suverenitet”, kaže Kastrati.

- Advertisement -

Osim očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, obezbeđivanja života i imovine građana tzv. Kosova, Kastrati podseća da Kosovske bezbednosne snage učestvuju u mirnodopskim operacijama NATO-a. On izražava nadu da će se intenzivirati međunarodno angažovanje pripadnika KBS-a u funkciji promovisanja regionalne sigurnosti i šire.

Kastrati ukazuje da profesionlizacija i naoružanje Kosovskih bezbednosnih snaga nikoga ne treba da zabrinjava, naročito kosovske Srbe, koji prema rečima Kastratija, u svakom trenutku mogu da računaju na zaštitu KBS-a.

“Poruka Srbima na Kosovu je da su bezbedni, više nego kada su živeli u bivšoj Jugoslaviji. Vojska Kosova je za sve građane Republike Kosova, Srbe, Albance, Bošnjake, Turke, Rome, Aškalije i Egipćane, to je samo propaganda Srbije, koja je uvek htela da prikaže Kosovo kao nacionalističko. Kosovo sa svojom vojskom želi da obezbedi sigurnost, ne samo za građane Kosova već i u regionu. Kosovo će imati vojsku koja će biti snabdevena i u stanju da brani svoje granice i građane, bez obzira na veru i nacionalnu pripadnost”, ističe Kastrati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti