1.3 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

TUMBANJE U SNS: Janković gradonačelnik, Šapiću stranka u dogovoru sa Vučićevim polubratom Andrejom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ana Brnabić, premijerka sa čudnom diplomom i još čudnijim rečnikom, reagovala je na tekst Direktno.rs u kome smo izneli plan Aleksandra Vucića da kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda bude sadašnji prvi čovek Ljubljane Zoran Janković. U samom tekstu nismo o gospodinu Jankoviću napisali nijednu ružnu reč. I pored toga reakcija premijerke je naravno uvredljiva.

Napala je Mariniku Tepić, koja je odavno režimu trn u oku zbog iznošenja podataka o trgovini oružjem, o uništavanju srpske namenske industrije, o malverzacijama u EPS-u, o raspadu Telekoma i ugovoru kojim je finansiran „Kurir“, o tome kako je Telekom prebacivao milione evra Aci Đukanoviću zbog čega je pokrenuta istraga u Crnoj Gori…

Naravno, gospođa Tepić se i lično zamerila Ani Brnabić jer je razotkrila ugovore vredne desetine miliona evra koje je od države dobila firma rođenog brata Ane Brnabić. Usput je i Brnabićeva zapljunula i Dragana Đilasa. Sve po paroli „Pomeni Đilasa, ako hoćeš“. Uz sve to je šefica beogradskog SNS-a i nesuđeni kandidat Aleksandra Vučića za poziciju gradonačelnika, našu informaciju o Jankoviću nazvala bemslicom.Marinika Tepić FOTO: ATA imagesMarinika Tepić FOTO: ATA images

- Advertisement -

A ta „besmislica“ je počela odavno uspostavljanjem bliskih odnosa između Vučića i Jankovića. Janković je bio čest gost u Beogradu i po našim informacijama lobirao je za dosta slovenačkih firmi, posebno u infrastrukturnom sektoru, poslovima sa javnim osvetljenjem i gradskim toplanama. Firme poput Petrol Grupe su obigravale oko Siniše Malog i Gorana Vesića, ali su milionske poslove dobijale uglavnom u poslednje 2-3 godine.

Tako je i došlo do Vučićeve ponude, koji je svestan da nema nikoga unutar svoje stranke za poziciju gradonačelnika posegao za uvoznim rešenjem.
Početkom novembra je Vučić to saopštio i Aleksandru Šapiću, obećavši mu mesto predsednika stranke kao kompenzaciju. Tom prilikom ga je obavestio da je za takvu poziciju neophodno da napravi dogovor sa njegovim bratom Andrejem, što se i desilo. Šapić je dobio pravo na „manjinski paket“, odnosno dogovoren je broj pozicija na koje će on moći da postavi ljude u odnosu na porodicu Vučić.Zoran Janković FOTO: YoutubeZoran Janković FOTO: Youtube

Taj broj je naravno daleko ispod 50%. Tom prilikom je Vučić obavestio Šapića da je Janković obećao da će dati odgovor do kraja januara.
Ipsos Marka Uljarevića je dobio zadatak da uradi istraživanje sa Jankovićem kao kandidatom i po njihovim nalazima to bi za veliki broj Beograđana bilo odlično rešenje. Istraživanje je rađeno oko Nove godine.

- Advertisement -

Ovako izgleda „besmislena“ priča. Na Direktno.rs ćete moći da pročitate još besmislenih priča o tome kako je kroz reviziju članstva ustanovljeno da SNS ima 300.000, a ne 700.000 članova koliko je imao pre 5-6 godina, kako će Savez vojvođanskih Mađara ići na izbore na SNS listi, kako Vučić obezbeđuje glasove Janši i Orbanu… I još mnogo, mnogo toga.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti