15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

TUMBAKOVIĆ IZABRAO: Ovih 11 igrača napadaju Norvežane u odlučujućem meču u Oslu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -
Tumbaković nema dilemu! Još u martu je trebalo da znamo hoćemo li ili nećemo igrati Evropsko prvenstvo, dogodila se potom pandemija, utakmica sa Norvežanima se pomerala više puta, a dugo najavljivani susret u Oslu biće odigran u četvrtak (20.45).

Selektor je na gostovanje u Skandinaviji poveo ukupno 32 fudbalera, odsustvuje samo Nikola Maksimović koga Napoli nije pustio i tako nam pokvario planove, dok je prethodno „otpao“ povređeni Filip Kostić – bez ikakve sumnje jedan od ključnih igrača novog sistema Ljubiše Tumbakovića. Uz to, od reprezentacije se oprostio i jedan od naših najboljih igrača Nemanja Matić.

Tumbaković je stoga primoran da kombinuje, da menja u okviru još neuigranog sistema, a vremena za uigravanje nema, pa je tako ostalo još nekoliko dilema pred sutrašnji meč…

- Advertisement -

Igračima će tek pred odlazak na utakmicu saopštiti sastav, stoga možemo samo da pogađamo na osnovu do sada prikazanog kojih 11 će početi „meč godine“ ili „meč generacije“ kako je nazvan u medijima, iako sam selektor kaže da Norveška nije presudna.

Očekuje se da ponovo igramo u sistemu 3-4-2-1, kao što je to bilo tokom prethodnog okupljanja, gotovo sigurno u sastavu koji nikada nije igrao zajedno.

Na golu se očekuje Marko Dmitrović, trenutno je ispred Predraga Rajkovića, dok bi zadnju liniju trebalo da čine Nikola Milenković, Aleksandar Kolarov i Stefan Mitrović. To znači da će Kolarov ponovo biti na mestu štopera, a najverovatnije ga Tumbaković neće pomerati na upražnjenu poziciju Kostića, pre svega jer želi da novi fudbaler Intera iz zadnje linije gradi igru.

- Advertisement -

Mitrović je novo ime i verovatno će dobiti prednost u odnosu na Pavlovića, zbog iskustva, ali i zato što je u takmičarskom ritmu, dok je Milenković već standardni član zadnje linije.

Kraj desne aut-linije biće Darko Lazović, koji se oporavio od povrede, dok je kraj leve zapravo najveća dilema. Teško je zameniti Filipa Kostića, a vrlo moguće je da će taj zadatak biti poveren Nemanji Radonjiću koji je sigurno naš najbrži fudbaler.

Uprkost uverenju navijača da je Radonjić čisto ofanzivno krilo, ne bi trebalo zaboraviti da je kod Vladana Milojevića u Zvezdi bio velika ispomoć u odbrani.

tadić radonjić mitrović gudelj tumbaković postava

Alternative su Filip Mladenović i Mijat Gaćinović, dok bi igranje debitanta Mihaila Ristića predstavljalo ogromno iznenađenje, posebno jer će odraditi svega dva treninga sa novim saigračima pre izlaska na teren u Oslu.

Na mestu centralnih veznih igrača očekuju se Nemanje – Gudelj i Maksimović – koji su igrali već zajedno, a povratnik Luka Milivojević počinje s klupe jer nije u ritmu mečeva.

Manje dileme trebalo bi da postoji oko ofanzivnijeg dela ekipe – Aleksandar Mitrović je „zakucan“ u špicu napada, uz njega će naravno biti Dušan Tadić, dok bi treći deo „slagalice“ trebalo da bude Sergej Milinković-Savić, pre svega zbog korpulentosti i pomoći na skoku.

Dakle, da rezimiramo, Srbija će najverovatnije zaigrati u sledećem sastavu:

Dmitrović – Milenković, Kolarov, S. Mitrović – Lazović, Gudelj, Maksimović, Radonjić (Mladenović) – Milinković-Savić, Tadić – A. Mitrović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti