TUGA! Milica(62) iz Valjeva umrla u tami čekajući da joj priključe struju

Obavezno pročitajte

Milica Golubović (62) iz Prijezdića kod Valjeva, umrla je ne dočekavši da u njenoj novoj kući, izgrađenoj umesto stare teško oštećene u mioničkom zemljotresu 1998. godine, zasvetli sijalica!

Pune dve decenije Milica je živela bez struje, jer je, navodno, prizemna kuća izgrađena bez dokumentacije, nije uknjižena, pa nije bilo „zakonskog osnova“ da bude priključena na električnu energiju.

Teško bolesna žena poslednjih meseci bila je potpuno nepokretna, živela je od svega 10.000 dinara socijalne pomoći, u kući u kojoj nije bilo ni vode. Pored kuće je špalir betonskih bandera, preko dvorišta prelaze električne žice i kablovi, a ona je preminula bez osnovnih uslova za život.

CENE SKAČU: Evo za koliko će struja da poskupi

– Molio sam mnogo puta lekare da Milicu smeste u bolnicu, uspevao u tome, ali su je posle izvesnog vremena otpuštali kući i ona je ponovo boravila u mraku, bez vode, ogreva – kaže Dejan Isidorović, predsednik Mesne zajednice Prijezdić.

– Molio sam nadležne da je smeste u starački dom, ali uzalud. Komšija joj je donosio hleb i litar mleka, to je jela čak nekoliko dana. Obilazila je ponekad patronažna služba, čija je ekipa i pronašla mrtvu. Sahranjena je o trošku države, nas nekoliko meštana platili smo svešteniku opelo.

Na zvaničnom sajtu grada Valjeva bilo je objavljeno da je 11. februara 2014. godine Milicu, i Radovana Živkovića (50), koji takođe živi bez struje u kući izgrađenoj posle mioničkog zemljotresa, posetio tadašnji pomoćnik gradonačelnika Radojica Ristić i da će zahvaljujući njegovoj inicijativi tih dana biti priključeni na električnu mrežu, a biće angažovani i socijalni radnici koji će im pružiti neophodnu podršku i pomoć.

Stoji i da je „Ristić odmah kontaktirao sa direktorom Elektrodistribucije i dobio potpunu saglasnost da ova domaćinstva budu priključena na mrežu“. Od tada je prošlo šest godina, a struja nije stigla…

– Dobijala je Milica socijalnu pomoć, ali novac joj ništa nije značio, kad je nepokretna umirala – kaže Isidorović.

– Posle svega, zapitam se kakvi smo mi to ljudi. Imamo li dušu, ili smo je izgubili i tonemo sve dublje – zaključio je.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILICA ZAVETNICA: Čopor se uživeo u ulogu vukova pa zavija ovde

Narodna poslanica Milica Đurđević Stamenkovski optužila je predsednika Skupštine Vladimira Orlića za incident u skupštinskoj sali, kada je došlo...

Još priča na sličnu temu