8.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

TUČA U KABINETU: Došli kod predsednika, dočekale ih pesnice i uvrede

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Počelo je suđenje za nasilničko ponašanje koju je podiglo Osnovno javno tužilaštvu u Prokuplju protiv članova SNS-a i aktivista „1 od 5 miliona“, jer su se potukli u kabinetu predsednika Opštine Žitorađa 18. marta prošle godine.

- Advertisement -

Optužnicom su obuhvaćeni predsednik Opštine Žitorađa Ivan Stanojević (SNS), njegov zamenik Saša Cekić (SNS), kao i aktivisti organizacije „1od 5 miliona“ iz Žitorađa Milan Blagojević, Miloš Janačković i Miljan Savić.

Prema ranijm izjavama aktivista, razlog fizičkog obračuna koji se desio u kabinetu predsednika opštine Žitorađa jeste peticija koji su Blagojević, Savić i Janačković podneli opštinskom rukovodstvu u ime 300 građana, a kojom su tražili zabranu izgradnje bazena u centru Žitorađe na mestu gde se godinama unazad nalazio gradski stadion.

predsednika,

Kako je tada izjavio Blagojević, čim je ušao u kabinet, predsednik Stanojević i njegov pomoćnik su ga napali, tukli, a te povrede su kasnije sanirane u bolnici u Prokuplju.

- Advertisement -

– Sa Milanom Janačkovićem sam došao u kabinet da vidimo da li imaju nameru da nam odgovore na peticiju „Ne da(vi)mo stadion“ koju smo predali prošle nedelje, jer se građani ne slažu sa tim da se izmesti stadion i napravi bazen. On je odmah skočio na nas zajedno sa svojim zamenikom. Utrčala su još pet članova SNS i tukli nas do besvesti – izjavio je tada Blagojević, kojem su povrede po licu bile vidne.

Predsednik Žitorađe Ivan Stanojević imao je drugačiju priču.

– Primio sam ih a oni su sa vrata počeli da me psuju, viču, pretili da će da zapale opštinsku zgradu. Onda su obojica prišla i bacila me na pod. Šta se dalje dešavalo ne znam, jer sam rukama prekrio glavu. Brzo je stigla policija, a ja sam završio u Hitnoj službi – rekao je nakon događaja Stanojević.

Sve vreme Savić je stajao ispred kabineta i kada je čuo galamu, hteo je da uđe, pa se pogurao sa osobom koja mu nije dozvolila da uđe.

Branilac opozicionih aktivista, advokat Vojkan Vojinović iz Niša navodi da će odbrana Blagojevića, Janaćkovića i Savića tokom postupka dokazati da su imenovani stvarne žrtve ovog nemilog događaja, a nikako izvršioci krivičnog dela nasilničko ponašanje za koje su optuženi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti