13 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

TESTIRATI SVE IZNAD 10 GODINA: Ljudi se digli, tuča sa policijom, SMRT KORONA DIKTATORI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U korona diktaturi koja vlada Evropom, a protiv koje narod masovno ustaje u svim zemljama, slovački premijer Igor Matovič je doneo najrepresivniju meru do sada – testiraće SVE stanovnike Slovačke starije od 10 godina na koronu!

Slovačka vlada planira da tokom iduća dva vikenda obavi masovno i obavezno testiranje naroda (svetski antikorona analitičari su još pre nekoliko meseci tvrdili da je u planu uzimanje dnk svakom čoveku iz ne baš plemenitih razloga poput utvrđivanja podobnosti organa).

Odluku je zvanično saopštio premijer Igor Matovič, nakon čega siu Slovaci masovno izašli na ulice Bratislave.

- Advertisement -

Još nije odlučeno da li će takvo nacionalno testiranje biti obavezno ili dobrovoljno (budući da se to kosi sa Ustavom svake zemlje i Konvencije UN o pravima čoveka), navodi državna agencija TASR.

Testiranje celokupnog stanovništva, kako je Matovič objasnio, ima za cilj da se otkrije stvarni broj zaraženih u Slovačkoj?! Deca mlađa od 10 godina za sada neće morati da se testiraju, rekao je Matovič i obrazložio da je ta odluka doneta na osnovu saveta pedijatara. Ipak, antirežimski mediji smatraju da bi u slučaju da se kod nekog člana porodice utvrdi postojanje korona virusa, najverovatnije obavezno testirati i najmlađe članove porodice.

Program testiranja će početi u žarištima epidemije idućeg vikenda, a u drugim delovima zemlje biće nastavljeno 31. oktobra i 1. novembra.

- Advertisement -

Zbog toga su danas ulice Bratislave bile prepune Slovaka koji su ustali protiv korona diktature. Policija je kamionima sa šmrkovima „čistila“ demonstrante. Gotovo niko od medija nije javio o ovom protestu.

Slovačka ima oko 5,5 miliona stanovnika, a testiranje će biti organizovano slično kao i izbori, pa će u zemlji biti oko 6.000 punktova u kojima će raditi sedmočlani timovi.

Kako bi se sprečilo da zdravstveni radnici budu preopterećeni, u toj akciji pomagaće im policija i vojska.

Vreme dolaska na testiranje građanima će biti određeno po abecednom redu kako bi se sprečila okupljanja pred punktovima, rekao je premijer i dodao da će testiranje biti besplatno.

Matovič je rekao kako je vlada pripremala ovaj projekat u protekle tri sedmice, jer ne želi da dođu u situaciju da moraju da grade poljske bolnice i da lekari budu primorani da biraju koga će lečiti, a koga, kako kaže, pustiti da umre.

– Ako uspemo da izvedemo ovu akciju, možemo da budemo primer za ceo svet – kazao je on.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti